Natt-DM (2023-10-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Jädraås
Arrangör: Ockelbo OK
Distans: 3,4 km
Det började struligt då min klocka inte ville starta. Aldrig hänt förr. Kunde det vara kylan? Nollgradigt och Jädraås lockade med 6-7 cm snö. På natt-DM är H 70 äldsta klassen så jag fick "tävla" med snabbe Fröjdis.
Höll på med klockan hela vägen över startbron innan jag gav upp. Något förvirrad brydde jag mig inte ens om att ta kompass mot K1, utan lufsade på lite som jag tyckte. Hedterräng, men en hel del ris på marken. Såg en lampa som såg ut att stanna till vid kontrollen, det var 16-åringen Arvid Kjellman som startat två minuter efter mig. Han blev sedan tvåa - i H 21!
Till andra vred jag in kompassen. Blev lite förvånad när jag fick en höjd framför mig. Det kunde bara vara en, så justerade riktning och tog mig med visst besvär fram till kontrollen.
Skulle väl hållt en aning åt vänster till trean, men ville gärna ha kontakt med buskhygget. Det gick väldigt långsamt i vegetationen.
Fick bomtid på både K 2 och K 3 så det gick väl kravligt framåt.
Fyrans reflex syntes på håll och till K 5 är jag mycket nöjd med kompassgången. Ville inte vända tillbaka till vita skogen till K 6, utan såg fram emot att hitta det gula stråket i det gröna. Det tog tid att ta sig fram dit, men sen gick det väldigt bra. Frånsett att jag kikade på en oritad sten innan den rätta.
Sen var det bara att släpa sig i mål via gula stråken, som visade sig vara skidspår. (Ännu inte uppkörda...)
Fröjdis var nästan tolv minuter före.
Visa kommentarer (0)
 
Natt-DM (2023-10-20)