Dala Veteran OL (2023-10-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hagudden, Torsång
Arrangör: Domnarvets GoIF
Distans: 2,6 km
Sträcka: 3.42 km
Tid: 36:38
Genomsnittlig puls: 153
Maxpuls: 183
Såg fram emot detta, skulle bli kul med lite skogssprint, så jag for till Torsång. Gråkallt, så det blev första långärmade.
Tänkte att med så stor skala, 1:3 500, kan man se från den ena formationen till den andra, bara att styra.
Jovisst. Lyckades strula till det ordentligt redan till första. Följde stigen en bit men såg varken stigsnutt eller sankmark, svängde av ändå. Trodde inte jag kommit så långt norrut, tog ingen kompass. Nöjd när jag såg höjdformationen, följde kanten och skulle stämpla vid första sten.
Ingen skärm! Två GOK:are och jag letade vidare bland alla stenar, utan framgång. Vispade runt lite och kom slutligen till en skärm där vi stämplade alla tre. Nr 31, ja det var ju logiskt för en förstakontroll. Synd på bommen, men nu vidare mot andra. Ut på stigen och ska in vid en sten. Ser ingen sten. Däremot en udde i sjön där jag borde svänga upp. Ändå osäker, tar några steg till och inser att stigen kröker. Attans, vad snabbt jag kom dit! Skalan lurade mig igen. Tillbaka en bit och upp över höjden för att ta tvåan. Ingen skärm vid stenen. Men vid en sten lite längre ner ser jag en. Fram och stämplar. Vafan - 31 igen!
Ja, detta är K2. Ettan har kod 48. Ytterligare söderut en bit och hittar äntligen K1. (Låg näst sist. 5,5 min efter.) Och så till 31:an igen för en tredje stämpling...
Tycker den ligger en bit från höjden och efteråt tycker KEA samma sak, den sitter fel.
Resten gick bättre, men två vägvalsmissar. Strax före K5 skulle jag inte tagit högervängen längs gatan utan rakt söderut i skogen. Tappade 40 sek på det. Och strax före K9 skulle jag inte rundat åt höger utan hållit mig uppe på höjderna. Det var inte lättlöpt för en trött gubbe i sluttningen. Fick dock stora stenen perfekt och svängde ner en kurva till kontrollstenen.
Men ingen skärm. Jaha, då måste jag väl uppåt igen då. Och där satt den, 25 meter fel ungefär. Sånt händer på Dala Veteran, men två samma dag är lite extra.
I mål var jag 15:e, men glädjande: nio sekunder närmare täten än vid K1.
Visa kommentarer (1)
 
Dala Veteran OL (2023-10-03)