O-ringen etapp 3 (2023-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järpen
Distans: 2,7 km
Sträcka: 3.05 km
Tid: 34:27
Genomsnittlig puls: 160
Maxpuls: 176
Dagen efter etapp 1 ömmade foten ordentligt och en ny start i Trillevallen var otänkbar. Men efter två vilodagar var jag åter redo. Hade läst att Järpen erbjöd mer normal skog och dessutom hade Kalle Karta ritat. Fick sällskap från sommarstugan i Oviken av Anders och Linnéa vilket var väldigt kul. De fick dock vänta 1,5 timme för att köpa sig en etappstart.
Lång väg till start, men mycket uppför, vilket var lovande. Klart sist i startgruppen på min minut till startpunkten. Men lyckades hålla rktningen till K1 och lufsade på så pass att jag vann sträckan. Kul!
Även andra gick bra. Tvekade till K3, men fick syn på den på avstånd. Här låg jag trea, bara 25 sek efter veckans dominant i klassen, Ulf Löfgren.
Sen blev det myrlöpning igen. Men den här mossen var inte så blöt, så jag "sprang" faktiskt över hela till superlätta K4. Femman var också enkel.
Där kom jag i lag med en pratare. Vinklade vänster ut på stigen och blev av med honom. Men då kom jag ut långt till vänster på vägen och tog fel på punkthöjder där jag skulle in. Oturligt nog låg det en sten bakom även "min" höjd, även om den var liten. Nedanför sluttningen satt skärmen, men det var fel kodsiffra! Tänkte att det var gula fläcken i ringen, men det fanns ingen höjd att passera. Helt osäker lullade jag in i skogen och fick glädjande nog syn på skärmen på håll. Tappade en minut. Jag hade varit vid gulfläcken hundra meter österut.
Till K7 började jag tröttna och var osäker ner mot kontrollen. Mot åttan sprang jag i ett tydligt upptrampat spår, men vek av för att få kontakt med sankmarken. Tog kontrollen så småningom. Hade nog gått fortare om jag vågat fortsätta i spåret.
Vägrade ta släpstigen till sista, antog att den var söndersprungen, och tappade en minut till. Kändes konstigt med dessa långsträckor till sista "målfållekontrollen" som förekom på flera étapper. Men det fanns kanske inte tillräckligt med kartdetaljer för att få orientering ända in.
Efteråt sa min klocka att den totala stigningen på banan var 3 meter! Det stämde nog inte riktigt, men visst passade det mig utmärkt med hela banan i en utförslöpa.
Blev sjua. Glädjande! Men inte tillräckligt motiverande för nya försök i Ånn. Ångrade inte mitt beslut att avstå när jag såg den trista banan på etapp 4.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen etapp 3 (2023-07-26)