Oktoberracet (2022-10-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Enköping NO
Arrangör: OK Enen
Distans: 3,0 km, sprang 3.438 m
Sträcka: 3.44 km
Tid: 34:57
Genomsnittlig puls: 160
Maxpuls: 175
En trevlig soloutflykt. Soligt, men litet frostigt. Bara ett par plusgrader vid start, sju plus efteråt. Trevlig och okuperad terräng.
Tydligen var startpunkten fel utsatt, men ettan gick ändå super.
Vid tvåan stod jag i tätskogen och visste inte vad banläggaren menade. Men den satt tio meter söderut i buschen.
Lite snett ut mot trean, men den gick bra. Efter en snabb inledning började det dock gå betydligt tyngre.
Fyran och femman gick bra. Här hade jag fortfarande absolut tätkontakt. Vid sexan skulle jag styra in vänster mot hjälpkurvan som ledde till sänkan. Kom dock till höger och stödde mig på hjälpkurvan mot mossen. Upptäckte det, men tidsförlust.
Lite stressad mot K7 där jag skulle hålla mig i sankmarken och sedan norrut. Efter att ha klivit ur sankmarken kom jag till en kontroll vid en annan sankmark. Nu gällde det att gissa rätt. Jag hoppades att det var nån av mossarna sydväst om kontrollen. Det var det inte. Kom efter lite velande ut mot stigen. Vände åter utan att vara riktigt klar över var. Så det blev över två minuters bom.
Nu gick det genast väldigt tungt och Olov Söderqvist från Horndal studsade förbi med fyra minuter tillgodo. (Honom hade jag legat före vid K3).
8-9-10 var lätta och Olov försvann. Tappade mycket till tian då jag inte förmådde springa i den tuviga mossen ut från nian.
Stod på näsan fyra gånger under loppet.
Med Jocke Ingelssons hjälp spikade jag K11 som flera bommade. I mål som sexa vilket var bra ändå. Olov vann.
Visa kommentarer (0)
 
Oktoberracet (2022-10-23)