Dala Veteran OL (2022-10-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norr Amsberg
Arrangör: Kvarnsveden
Distans: 3,8 km, sprang 3.999 m
Sträcka: 4 km
Tid: 40:34
Genomsnittlig puls: 159
Maxpuls: 186
En solig men kylig (2 grader) morgon fick jag i Kungsgården ta upp en liftare, Sven-Åke Windahl. Det bar iväg till Norr Amsberg, där ett gäng ÅIF:are sprang veteranskubb för några år sen, dock inte jag den gången.
Trögt att värma upp, bara att ge sig iväg.
Min klocka gick tydligen inte igång förrän på väg till K2.
Vek in på första vänstra stigen efter startpunkten, men upptäckte det efter ett tag och kom efter en vänstersväng till K1. Såg Anders Westlund som startat en minut före och troligen sprungit längre på fel stig.
Han sprang ifrån direkt och drog rakt på mot tvåan. Jag rundade på stigar. Riktigt tätt vid skärmen som en del hade svårt att se.
Gick på måfå genom det gröna mot trean och tänkte läsa in mig i det vita. Läste fel och kom till en höjd och en grop norr om kontrollen. Stod och tvekade en stund, sen åt rätt håll och den syntes långt. Då var Bagghytte-Anders där också.
Han visade ofrivilligt var fyran satt, sen drog han. Trött över myren och höjderna. Kom runt sista höjden lite högt och spanade neråt. Stenen syntes inte, fick ta den i en baksväng.
Till K7 var jag faktiskt på väg ner i djupa ravinen men hörde bäcken och svängde.
Jaha, sen skulle vi tillbaka till första kontrollen? Såg en "sjua" intill ringen och det stämde ju bra att vi skulle ha åttan sen.
Inte förrän hemma såg jag att det var en riktig långsträcka till åttan! Nåja, det tog inte lång stund att stämpla (igen) vid ettan, även om Fröjdis passerade mig just där.
Svängde onödigt vänster till en stig på slutet mot K8, fick ryggen på HOF och hängde med nästan ända in.
Tolva av 31 gubbar. 8,5 min efter Nogga. Sista(?) gången på bana 2.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2022-10-04)