Medel-DM (2022-09-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klocksberg
Arrangör: Storviks IF
Distans: 3,1 km, sprang 3.798 m
Sträcka: 3.8 km
Tid: 51:11
Genomsnittlig puls: 148
Maxpuls: 179
Detta blev en utmaning. Klocksberg är inte så lättframkomligt för gamla gubbar. Knäna protesterar när man ska klättra bland klippor och branter. Och nerför vågar man inte hoppa. Orienteringsmässigt ballade det ur mer och mer.
K1: Kom till fel sten. Bagatell.
K2: Gick bra, men ack så långsamt.
K3: Gick bra att ta uppifrån.
K4: Gick bra när jag fick syn på älgpasset.
K5: Var meningen att passera hörnet på hygget, men det "blev" mer än mitt på. Upptäckte det men tidsförlust.
K6: Höjden med hjälpkurvan nordost om femman var väldigt markant och gjorde mig osäker direkt. Fick syn på en beståndsgräns och sökte mig mot den. Upptäckte att det var den södra och fick riktigt stygg terräng på slutet. Spikade sänkan, men där fanns ingen enhet att stämpla i! Aha, måste vara en stafett-kontroll för söndagen. Kikade runt i sänkan sydost, men konstaterade att jag måste vara rätt. Stämplade med stiftklämma i kartan och fortsatte. (Enheten var fel utsatt, vid en sten i ringen. De allra flesta hittade den men egentligen borde väl alla klasser som hade den strykas.)
K7: Svårframkomligt. Stod sedan på punkthöjden och grunnade när jag fick syn på skärmen nedanför fötterna.
K8: Inte ens den tog jag direkt. Fick stanna till på höjdpartiet och svänga ner.
K9: Här gick det lätt! Hjälpte Postis till skärmen.
K10: När jag vred på kompassen fick jag plastringen i handen, så det fick bli på ett ungefär. Passerade hjälpsänkan på strecket så jag förstår inte att jag kunde tolka kontrollsänkan som den längre åt nordost (stödkurvan). Fick vända upp och då var Westbom ifatt igen.
K11: Ingen kompassriktning, drog snett igen. Med förenade krafter fann vi dock sista.
Sammanfattning: Gick bra på de fyra första, sen snett och vint. Lååångt efter. Min tid är rätt men i övrigt finns det resultat i H70 som är mycket skumma, eftersom alla som stämplat fick dra av tiden till den felaktiga kontrollen.
Visa kommentarer (0)
 
Medel-DM (2022-09-03)