O-ringen etapp 3 (2022-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Lunsen, Sävja
Distans: 3,3 km, sprang 3.762 m
Sträcka: 3.76 km
Tid: 35:03
Genomsnittlig puls: 155
Maxpuls: 172
Efter en välbehövlig vilodag åkte vi ner igen. Nu hade Ingemar och jag fått sällskap av Linnéa och chauffören Yngve.
I dag hade jag med mig ett par slipade skyddsglasögon som Anders Larsson stuckit åt mig i vintras. Jag har tyckt att dom var för starka för mig, men efter två etapper med undermålig kartläsning måste något provas. Och se, ett närmast prickfritt lopp! Men så var banan också betydligt lättare än etapp 1-2.
K1 var lurig. Checkade av det gröna, blåmossen och såg en skärm i smala sänkan till höger. Men fast jag visste att jag borde vara rätt syntes ingen gulmosse. Tog några steg åt vänster in bland några träd - och där satt skärmen.
K2-3 var grymt lätta och till fjärde checkade jag noga när jag passerade stigarna.
Till femte är det väl givet att ta stigarna, men under O-ringen kan det vara trassligt att följa stigar och på kartan såg de inte helt pålitliga ut, så jag körde rakt på. Höll mig i sankmarkerna som var fina att springa i. Från sista sumpen kunde jag se en sten ute till vänster och då var det bara att stämpla in i surdraget.
K6 bjöd på en tråkig löpsträcka, nu kändes tröttheten men lyckligtvis slapp vi de branta backarna denna gång. Grönområdet vid kontrollen var svårt att greppa men jag kom rätt till skärmen.
K7 en lätt kontroll igen. Problemet var att jag stod på näsan ordentligt på stigen innan kontrollen. Upp på benen igen och omtumlad fick jag gå ända upp till punkthöjden.
Sen var det stiglöpning igen och noga kompass från det gula. Över stigen, upp i höjdpartiet och där satt skärmen i en fördjupning. Pang! Men jag kollade kodsiffran och för tredje dagen i rad hade jag stämplat vid fel kontroll. Förstod snabbt att jag måste vara vid tvåstrecksmossen och fortsatte till rätta höjden.
Sen var det bara att kämpa sig i mål och trots att jag tappade massor sista biten (79:e tid på spurten) höll det till en sjätteplats. Dock utklassad av Fröjdis, som nu leder klassen med tre minuter. Bra jobbat!
Jag avancerade till 25:e.
Linnéa, som var tveksam till start, blev 24:a och hade över hundra efter sig. Men efter ett par förargliga missar var hon genast tänd på att ta revansch på etapp 4.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen etapp 3 (2022-07-28)