Rodhenloppet (2011-11-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gimo
Arrangör: OK Rodhen
Distans: Nattpatrull 5,7 km
Sträcka: 7.61 km
Tid: 86:18
Min parhäst HelgE var väldigt optimistisk när vi åkte till Gimo, trots att han envist hävdade att han skulle överlämna allt navigeringsansvar på mig. Och det här borde vi faktiskt vunnit. När man tar bort bommarna för alla så gjorde vi det. Men nu ingår det att bomma, särskilt i Gimo. Vi sumpade segern tre gånger.
Ogästvänlig start över stenigt bränt hygge. HelgE hade dåligt lyse redan från start. Jag ramlade två gånger i ris och moras redan i hyggeskanten. Massor av folk kring första, men bara vi skulle ha punkthöjden. Sen blev vi plötsligt ensamma.
Andra gick bra. När vi tagit oss över det steniga - och blöta - hygget mot tredje och passerade diket vid rangliga övergångsbrädan kom vi in i helt nygallrad skog med massor av ris och bråte på marken. Tredje gick ändå bra med en inläsning.
Mot fjärde fortsatte markhindren. Svårt att hålla riktningen och till slut fick jag hjärnsläpp. Hoppades alldeles för tidigt att vi var framme. Borde enkelt checkat av en tydlig u-grop. I stället blev det letning och en runda för att försöka se vilken mosse vi passerat. Inläsning och full fart mot kontrollen. Ny bom. Läste fel på det gula och sumpskogskanten. HelgE rätade upp det hela. Stämplade samtidigt som Staffan och Sven-Erik. Vår ledning på 1,5 min hade förvandlats till underläge med 4 min mot en finsk patrull.
Fortfarande pigg försökte jag vara noga till 5:e. Tyvärr var allt grönt och stenigt på den höjden och vi såg inte reflexen förrän efter 2,5 min letande. Staffan/S-E bommade litet mera, men det visste vi inte.
Till 6:e hoppades HelgE på väglöpning men sa inget, så vi tuffade på genom de "fagra" markerna. Strax före 6:e kände jag att krafterna sinade. Vi spikade dock den, trots att det inte såg ut som på kartan.
(Fem sekunder från sträckvinst! Och bara två minuter efter täten, men det kunde vi ju aldrig tro.)
Såg inte reflexen vid 7:an heller och osäkra efter kvällens eskapader prövades en teori att vi var på höjdpartiet väster om kontrollen. Det var vi inte. Där rök sista segerchansen. Vid näst sista stämplade vi bara 1.23 efter täten.
På slutet var jag så sliten i ljumskarna att Winsplits gav oss bomtid till sista kontrollen! Ganska överraskade när vi såg resultatlistan, fem patruller hade rasslat i mål inom 3,5 min och vi var fyra. Efter att ha bommat 14 min. Sånt händer bara på Rodhenloppet.
P.S. Nu vill nog inte HelgE vara min parhäst mera...
Visa kommentarer (0)
 
Rodhenloppet (2011-11-05)