Ola-Ringen, etapp 1 (2020-07-20)
Kategori: Träning
Karta/område: Skallberget
Arrangör: Avesta OK, banläggare Ola Jernström
Distans: 3,2 km, sprang 3.759 m
Sträcka: 3.76 km
Tid: 50:03
For iväg solo. En mil söder om Hedemora, väster om Norbergsvägen. Hade grym tur med vädret. Regn på väg dit, uppehåll och sol medan jag var i skogen och enormt slagregn efter att jag satt mig i bilen.
Finfint område! Kul bana. Men tungt och jobbigt för sega gubbar som jag. Blodsockret sjönk från 14 till under 4 på mina 50 minuter i skogen.
Kartan var väl sådär. En del formationer som jag tyckte var tydliga fanns inte med. Och de gula områdena verkar tagna direkt från Karttapullins tolkning av terrängskanningen. Jag har aldrig varit på en sån karta så det var svårt att dra nån nytta av det gula.
1-2-3 gick bra, även om jag vid K2 stannade för tidigt vid en omarkerad punkthöjd.
Mot K4 drog jag snett, märkte inte beståndsgränsen men läste mot en annan, även om jag tyckte den var otydlig. Fick inte sänkan som jag skulle ha till höger. Sökte mig mot den och kom då till kontrollen.
5-6-7 gick bra även om det var fel kodsiffra på femman.
Till K8 kom jag åter ut i "min" beståndsgräns. Inga varningsklockor ringde, utan jag följde den för att ledas rakt på kontrollen. (Tänkte inte på att riktningen var rakt utför, medan kartans beståndsgräns går på skrå). Befann mig till stor förvåning plötsligt vid K4 igen! Därifrån gick det bra. Men efter åttan försvann orken helt, benen ville inte springa mera.
Visa kommentarer (0)
 
Ola-Ringen, etapp 1 (2020-07-20)