Oktoberracet (2019-10-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Härjarö
Arrangör: OK Enen
Distans: 3,1 km
Sträcka: 3.36 km
Tid: 28:13
For med Owe, Sören och Joel till Härjarö, en halvö i Mälaren, sydöst om Enköping. Höstfinal för många, över 800 deltagare. Snålblåst, fyra plus och parkering på oroväckande blöt åker.
Men kul tävling. Enens höstlopp brukar alltid vara lättlöpt och flackt, så även i år. Nu var även orienteringen lätt. Öppen skog, enkelt att läsa sig fram.
Det gick bra ända till K8, där jag låg sexa, 3.18 efter.
Strax före nian ramlade jag och slog ena låret rakt i en stubbe. Tappade både fart och riktning. Fick linka fram och till slut såg jag en stämpelenhet till höger. När jag kom närmare såg jag också den meterhöga mossbevuxna stenen. Fick bomtid på Winsplits förstås.
Därifrån gick det klart sämre att springa och jag tappade mer tid på biten som var kvar. Inte optimal väg mellan 10 och 11 heller. Ett gäng som jag stämplade före vid K10 sprang rakt på över höjden och alla dom fick jag framför mig in mot elvan.
Men ändå en brukbar placering, åtta av 48 gubbar. Och revansch på Palle. Men det var ju två snabbisar som var lååångt före i listan.
Efteråt stramade en rejäl lårkaka. Ännu en krämpa att lägga till tre gamla.
P.S. Tre ÅIF-tjejer deltog. Kul! Och Lena var förstås riktigt vass, nära segern i D 45. Inger blev femma i D 60 och Hanna skrällde med en sjätteplats i Öppen 5 av 43 startande.
Visa kommentarer (0)
 
Oktoberracet (2019-10-27)