Sala Veteran (2019-10-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Järndammen SÖ
Arrangör: Sala OK
Distans: 3,8 km
Sträcka: 4.15 km
Tid: 44:58
Sven tog mig och Owe Åberg i bilen till Sala OK:s klubbstuga, där jag sprungit en gång tidigare. Men nu var det i ett annat hörn av kartan, åt sydöst. Öppen och mestadels riktigt fin skog. Säsongfinal för många veteraner, 188 kom visst. Stort upptagningsområde, från Stockholm till Mora.
Började bra, låg femma vid K4. Men så började motorn hacka. Tappade oförklarligt mycket till femman. Visserligen följde jag med en gubbe på en liten sväng på slutet, trots att jag visste, men den kan inte ha kostat många sekunder.
6-7-8 gick riktigt bra. Tappade bara en minut på ledande Mats Hemström här.
Ut från K8 fick jag se ryggen på Owe som startat två minuter före. Vi sprang i ett upptrampat spår över hygget och jag tänkte inte närmare på var vi sprang. Kom ifatt vid beståndsgränsen och skulle börja orientera igen. Läste att vi var i stora sänkan nedanför branterna. Klättrade upp och fick en berghäll, hmm... Kom till stigen, som gick i galen riktning och dessutom såg den att att gå uppför en bit bort. Stämde inte för mig, jag trodde vi var på stora höjden.
Stor tvekan, men vandrade vidare i gallringsriset. Owe såg inte heller så bestämd ut. Fick se något som kunde vara gula hällarna uppåt höger. Då kanske vi var i rätt härad ändå. Knallade vidare och kom till en fin tvåstreckare med en höjd bakom. Där stod även en annan gubbe och funderade. Ingen skärm. Men det fanns ju två mossar. Jo, och den andra hade Owe redan hittat.
Han gick ut över höjden, vilket måste vara 90 grader fel, tänkte jag. Som inte alls såg vägvalet runt hygget. Det gick verkligen bedrövligt dåligt rakt på. Var helt solo på det risiga hygget.
Kom fram till skärmen och stämplade efter en gubbe som mumlade att det nog var fel kontroll. Va? Ja, där borta ligger ju sänkan. Hade kommit till en skärm i surdraget. Här felstämplade Sven, som låg fyra på långa banan. Och Mats Hemström, som annars vunnit min bana.
På väg till K11 fick jag åter se ryggen på Owe som jag hann ifatt vid målstämplingen.
Blev åtta, sex minuter efter Stig Borg. Tappade nästan allt på 5-9-10. Klantigt!
Visa kommentarer (0)
 
Sala Veteran (2019-10-24)