25-mannamedeln (2019-10-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västerhaninge
Arrangör: Ravinen/Haninge
Distans: 3,0 km, sprang 3.554 m
Sträcka: 3.55 km
Tid: 32:10
Så har man varit med på stortävlingen efter 25-manna för första gången. Legendariska marker. Det var här minnesvärda 10-mila avgjordes 1972...
Inledde bra men rundade kanske lite väl mycket. Märkte hur ovan jag är med Stockholmsterräng nuförtiden. Låg 8:e vid femman. (Som Christer Sandh bommade nästan nio minuter på!).
Till sexan kom missen. Klev upp för högt och snett från K5. Och rättade sen inte till riktningen trots att jag fick en höjd till höger. Vid en sänka slog jag i bromsen och vände ner till kontrollen. En dryg minuts bom. (Men Kusgård var värre, sex minuters bom).
Till K9 kom jag ifatt Stenback som sa att jag måste öka. Inte så lätt när man är trött. Fick ändå ett par skapliga sträcktider här.
Men till K11 rundade jag onödigt efter stig. (Även om segraren gjorde lika. Han vurpade nog inte på stigen som jag - snubblade på meridianen.) Vid tolvan såg jag inte skärmen fast jag var på plats. Och åter onödigt ut på stig efter K12.
Blev 11:e man, fyra sekunder efter Palle! Med några namnkunniga veteraner bakom. Får duga när det var 25 gubbar som hade raskare ben, om man ser till målspurten.
Dölj kommentarer (3)
Palle : Det kändes bra att ha sekundrarna på min sida. Men det syns ju att du har mer klipp i steget då du hade bommar som innebar någon dryg extraminut. Intressant f ö att jag gjorde samma småkrokar som du på både K5 o K10.
Stenback: Jag skulle vara mäkta stolt om jag fick spö av endast 25 gamla gubbar på spurten i stället för 41. Tröstar mig med att i alla fall en var ännu kravligare.
Per Elfström : Du gör det väldigt bra med din fysiska bakgrund, Backen. Med nya knän blir du livsfarlig.
Palle, jag hade väntat mig en regelmässig bom från dig. Men inte denna gång.
Lägg till kommentar
Spara
 
25-mannamedeln (2019-10-13)