Dala Veteran OL (2019-10-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kämpboberget
Arrangör: Långshyttans AIK
Distans: 3,8 km, sprang 4.377 m
Sträcka: 4.38 km
Tid: 43:34
En krispig höstmorgon for Yngve, Ingemar och jag till en välbekant plats vid det här laget, nordväst om Långshyttan. Tror det var fjärde gången vi veteranorienterade i den fina gammelskogen på västra sidan av Kämpboberget. Soligt men blåsigt och bara två plusgrader innebar luva och handmuddar på. Elverket strejkade, så vi stack iväg oregistrerade. Vid måkgång hade man fått igång ett reservaggregat, så vi blev efterregistrerade. Gick bra det också.
Fin skog alltså, men rätt jobbiga backar förstås. Försökte undvika kurvor om det gick. Krånglade lite till första, men sen gick det bra tre kontroller, utan någon vidare fart. Till femman skulle jag hålla höjd, men det gick sådär. En extra stig orsakade också huvudbry. Kom till en fin öppen sänka, men upptäckte att hygget var för långt borta så det var bara att klättra upp.
Till K7 blev det en dunderspik och då blev jag stursk och skulle greja även åttan i hög fart. När jag fick kontrollåsen till höger bestämde jag efter viss tvekan att det var hjälpkurvehöjden och fortsatte. Två minuters bom blev resultatet.
Blev tolva, 6,5 min efter.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2019-10-01)