Dala Veteran OL (2019-09-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vålberg, Sågmyra
Arrangör: Bjursås OK
Distans: 3,8 km, sprang 4.361 m
Sträcka: 4.36 km
Tid: 47:38
Lite småruggigt väder så det blev supertröjor på för Yngve, Ingemar och mej som tagit oss till byn Vålberg uppe på en höjd utanför Sågmyra. Det är härifrån alla orienterare som heter Wåhlberg härstammar - och jag tror allihop var på plats.
"Måttligt kuperad skogsterräng" hade man utlovat och som vanligt betydde det omåttligt tunga backar i Dalarna.
Sympatiskt nog fick vi starta högt, men direkt till första bar det utför. Passerade en fin glänta enligt plan, men nästa glänta man fick syn på låg till vänster om den rätta - som var liten men fin.
Vägval till tvåan, men höger var ganska givet. Promenad från vägen och upp.
Ny vägvalssträcka till K4, även nu tyckte jag höger var klart bättre. Blev trött efter myrpassagen och det gick inte fort uppför till stigkorsningen. Därefter två stentrista enkla kontroller innan det bar uppför igen. Gick hela backen upp i den röjda gränsen.
Sedan skulle jag ta mig an K6 som såg knepig ut. Passerade dock stenen och låg rätt i riktningen en bit efter den. Fick syn på två stenar som jag skulle passera mellan och behövde därför vrida vänster. Men när jag störtade utför backen och spikade skärmen var det K7, kolbotten. Alltså hade jag styrt efter två stenar som inte var redovisade. Två minuters bom. I gengäld var jag snabbast av alla gubbar tillbaka till kolbotten...
Sen blev det gåbacke igen. Läste in mig på beståndsgräns och traktorstig, men sprang mot svampplockande Pelle Nylanders rödvita Sundsvallsjacka.
Han var dock nära kontrollen så det gick bra.
Näst sista bommade en del gubbar, men jag kom rakt på.
Blev åtta och det får duga. Väger för mycket i såna här stigningar.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2019-09-24)