Dala Veteran OL (2019-09-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Knallasbenning SO
Arrangör: Avesta OK
Distans: 3,7 km, sprang 4.403 m
Sträcka: 4.4 km
Tid: 42:43
Ingemar och jag for till Avesta. Första morgonen med isiga bilrutor, men väl på plats blev det en behaglig löptemperatur - vid målgång 14 grader.
Lite tvekan före första, då det fanns ett par mindre stenar att kolla.
Tyckte det gick bra till K2, men tappade över en minut! Skulle förstås ha följt stigen ända ner till vägen.
Tyckte jag höll bra riktning mot trean och passerade tornet. Fick se en rejäl knalle till höger, men kunde inte begripa vilken det kunde vara, Började söka kontrollen, men marken bara böljade lite, inget tydde på att det kunde finnas branter. Tänkte att jag kanske är bland karthöjderna och fortsatte norrut. Misstänkte en svag beståndsgräns, men såg inget hygge så jag fortsatte och fick se jaktpasset. Tillbaks och nu fanns det folk vid kontrollen, som var ett hål i marken - ett stenbrott. Låg 21:a.
Långsträckan gick bra, men hygget skulle varit grönt. Till femman körde jag ner mot hygget, fick stigen men ingen förgrening. Kom till stora stigen innan jag fattade. Fattar fortfarande inte hur det gick till.
Till sexan skulle jag hålla höjdnivån från passet, men den låg längre ner åt höger. Upp till sjuan blev jag oerhört trött, men avancerade ändå ett par placeringar, tolva.
Till åttan skulle jag bara hålla höjd igen, men när jag kom till stigen syntes inga stenar. Misstänker att inte heller denna höjdkurva speglar verkligheten. Lullade framåt, ganska osäker, och till slut dök stenarna upp.
Härlig löpsträcka till nian. Inte.
Målet var lite lurigt. Här bommade många.
Fin skog! Bana 2 invaderad av raska bana 1-gubbar. Jag blev bara 14:e. Femma i H 70.
Vad de tre blå asteriskerna på kartan betyder vet jag inte.
Visa kommentarer (1)
 
Dala Veteran OL (2019-09-17)