Norbergs nationella (2019-09-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norberg sydöst
Arrangör: Norbergs OK
Distans: 4,0 km, sprang 4.548 m
Sträcka: 4.55 km
Tid: 44:33
Här var Christer Sandh med. Och så några statister. Han vann elva av tretton delsträckor. Såg honom före start. Inte många gram extra på den kroppen.
Terrängen var väldigt fin, men rätt tunglöpt då det var tuvor och högt blåbärsris. Bättre löpbarhet ju högre upp man kom.
Märkligt val av startplats. Gick hyfsat i början, men redan mot tredje började jag bli trött.
Vi K4 sökte jag en sten. Såg min kontroll men svängde i stället vänster och kollade några stenar innan jag behagade läsa kontrollbeskrivningen.
Lite störd vek jag av stigen i fel riktning på kortsträckan till femman.
Var inte intresserad av stiglöpning så jag körde rakt på till K6, tappade på det eftersom jag strulade lite på sista biten. Där fick jag sällskap av ett par D 55:or som så småningom visade sig ha samma bana.
Resten gick bra, men till sista chansade jag och tog ingen riktning. Visste att de hade samma sistakontroll dagen innan, så jag bestämde mig för att följa spåren. Tyvärr försvann de efter ett tag och när jag kom upp på den gamla järnvägsbanken och inte såg kontrollen visste jag inte åt vilket håll jag skulle. Stor tvekan, inga andra löpare syntes heller. Så småningom vällde det fram folk längre söderut och där var den förstås. D 55:orna slank före där.
Visa kommentarer (1)
 
Norbergs nationella (2019-09-15)