Dala Veteran OL (2019-09-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ingels
Arrangör: IK Jarl, Rättvik
Distans: 3,8 km, sprang 4.303 m
Sträcka: 4.3 km
Tid: 45:31
Ingemar och jag åkte till Ingels, norr om Rättvik, en mulen dag med perfekt temperatur, 14 grader. IK Jarl höll till på en öppen tallhed som var riktigt kuperad. Dessutom svårlöpt på flera låglänta ställen, där det var rullsten. Bäst löpbarhet var det uppe på åsryggarna.
Lyckad dag, då Ingemar blev sjua och jag trea. Gjorde bort ett par minuter och var slagen med 2.08. Tog dock några fina skalper, t ex Stenerhag.
Kände mig bortkommen direkt efter start i den ovanliga terrängen, men rörde mig ungefär i rätt riktning. Dock 1.22 efter redan här. Sen gick det bra ett tag. Passerade Håkan Rystedt mot trean, där det var en rejäl vägg att klättra uppför.
Till femman kom bommen, då jag passerade en stig och läste från fel stigkrok. Upptäckte det så småningom, men mötte Håkan på väg in mot skärmen. Bomtid 1.27.
6-9 gick bra genom att bara följa höjdformationer, använde inte kompassen alls. Ut från K9 bar det lite snett, men vid stigen rättade jag upp det.
Efter tian kom den där fruktansvärda väggen igen. Väl uppe på platten fick jag bara traska för att försöka andas någorlunda normalt igen.
Trodde K 11 var sista, men vid målstämplingen möttes jag av en snäll funktionär som frågade om jag varit vid kontrollen i staketslutet. Nähä, det fanns en kontroll inne i målringen också. Bom 33 sek, men vinnaren gjorde likadant.
Kul orientering! Och ett tufft träningspass.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2019-09-10)