Dala Veteran OL (2019-09-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vika Strand
Arrangör: Korsnäs IF OK, banläggare Jan Lindberg
Distans: 3,5 km, sprang 4.210 m
Sträcka: 4.21 km
Tid: 47:35
Detta var väl ingen höjdardag direkt. Inte återhämtad efter lång-DM och något oinspirerad redan före start. Fem ÅIF:are hade i alla fall kommit fram sent omsider efter vägarbeteskö på E 16. Jag startade allra sist, trodde jag, men Valbobilen var ännu senare.
Bökig mark direkt efter start, följde upptrampat spår. Det visade sig gå väl mycket åt vänster och jag fick inte till hyggeshörnen riktigt. Sprang dumt till fel höjd.
Till K2 såg det inte roligt ut, så jag tog vägen. Framme vid stenen fick jag se en skärm rakt åt vänster, så jag for dit. Men den satt på lilla höjden. Tillbaka igen.
Sen gick det bättre. Självklart stiglöpning till femman.
Övervägde väglöpning till sexan, men lite väl långt på sidan och höjdförlust. Gick bra att läsa sig fram till kontrollen.
Rakt upp mot sjuan, sen såg jag att det fanns en stig så jag fick svänga höger för att få den. Mot åttan kom jag fram till höjdkanten något till vänster, men att tidsförlusten skulle bli så stor som nästan två minuter till de snabbaste trodde jag inte.
Hängde kvar lite väl länge på samma höjdkant innan jag tog sista. Bökig utförslöpning mot skogsmålet. Efter det gröna kom jag ut på en stig, följde förstås den åt vänster men den tog slut så det blev via den större ängen till tornet som stod inne bland träden.
Ovanligt att bomma målet, men den tidsförlusten var inget mot Bengts. Vi förstod inte hur han kunde ha dubbelt så lång tid som jag på den biten. Men många hade problem där. Värst var det för han som ledde vid sista. Han bjuder på sina eskapader på Livelox. När han äntligen fann målet glömde han tydligen att stämpla.
Jag hade ingen sträckplacering bättre än sexa, men blev ändå just det, sexa, vilket var en överraskning. Många hade det tufft i den bökiga terrängen.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2019-09-03)