Storviksnatta (2019-08-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hammarbyheden
Arrangör: Storviks IF, banläggare Lasse Lindqvist
Distans: 3,2 km, sprang 3.600 m
Sträcka: 3.6 km
Tid: 36:52
Det här var kvällen när det inte gick att bomma en kontroll. Hade ett otroligt flyt från första kontrollen till sista. Borde köpa en trisslott med denna tur.
Kändes sådär i slakmotan upp mot första. Inte alls pigg. Riktningen var också sådär. Kunde inte läsa in mig. Kände att jag borde vara framme, kollade åt sidorna och fick åt vänster se två stillastående lampor. Där kanske den sitter! Jodå, sprang dit och konstaterade att där fanns stenar och reflex. En liten bom som lätt kunnat bli stor.
Till tvåan skulle jag först följa hyggeskanten för att välja den sida som hade bästa löpbarheten. Men märkte aldrig någon beståndsgräns! Tyckte det var smågrönt hela vägen upp till stigen.
Upp till den större stigen skymtade jag Karl-Ivar framför (4 min), han drog iväg söderut längs storstigen. Jag hade bestämt att gå rakt på så då gjorde jag det. Stötte på hällarna på rätt ställe och då blev det lätt.
Till K3 kollade jag dosan ofta. Försökte läsa på groparna efter stigpassagen och tyckte det stämde. Och visst dök stenen upp framför näsan. Vilken röta!
Till fjärde kollade jag av två stigförgreningar i riktningen. Lätt.
Med detta flyt körde jag rakt på till femman också. Fick syn på den på 25 meters håll.
Nu regnade det ganska ordentligt men jag var uppe i varv så jag märkte det knappt. Dosan på mot K6. Borde kunna kolla vid stigen. Tyckte jag såg den övre stigkröken och fick sedan även till punkthöjden. Dålig sikt, men kom förstås rakt på stenen. Inget kunde gå fel.
Ny kompassträcka till sjuan. Fick inte till stigar, stora stenen eller beståndsgränsen, men körde på i riktningen. Fick se en reflex nere till vänster. Trots att jag inte märkt att jag passerat stigen lufsade jag ner och kollade kodsiffran. Visst var det min!
Skönt med en tävling nån gång där inget egentligen kunde gått bättre.
Visa kommentarer (0)
 
Storviksnatta (2019-08-21)