Dala Veteran OL (2019-07-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Krabbsjön
Arrangör: Ludvika OK
Distans: 2,9 km, sprang 3.809 m
Sträcka: 3.81 km
Tid: 46:05
Efter elva dagars vila (sjuk under 5-dagars) fick det vara nog. Plockade med hjärtstartaren (som blev kvar efter att vi hade Dala-Veteran 2 juli) samt Ingemar och drog iväg till Ludvikas vidsträckta stiglösa vildmarker. Där hade vi två gjort ett besök fyra år tidigare.
Kände mig klen och anmälde mig på bana 3, vilket var lyckosamt eftersom bana 1 och 2 hade en felplacerad kontroll. Fick därmed min normala banlängd på medel, d v s 2,9 km.
En rejäl motbacke efter start fick mig att vingla 50 meter ur riktningen och det satt sedan tyvärr kvar. Hade förhoppningen att träffa den tydliga dalgången med sankmarken strax för K1, men efter 7.30 passerar jag 60 m norr om kontrollen utan att ha en susning om var jag befinner mig. Tycker det går allmänt dåligt att ta sig fram, så när jag äntligen träffar på en riktig myr får jag det till att jag kommit till den stora söder om strecket. (Avståndsbedömningen slår totalt fel, alltså.) Men tycker det stämmer bra när jag uppåt nordost kommer upp i den smala sankmarken som jag siktat på från början. (OBS det är fullstor skog, inte myr, öster om höjden, så det stämmer fint för mig). Men plötsligt ser jag en person stå och läsa kartan vid sidan om myren - på en väg! Bara att lomma tillbaka efter denna praktmiss. Får stryk med nio minuter på sträckan.
Lyckas halvera det avståndet på resten av banan, men kroppen protesterar mest hela tiden.
Ingemar tog bana 4 men efter flera missar gav han upp.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2019-07-30)