Vålådalens 3-dagars, etapp 3 (2019-07-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vålådalen N
Arrangör: Östersunds OK
Distans: 4,0 km, sprang 4.836 m
Sträcka: 4.84 km
Tid: 58:09
Ovanligt nog fanns en OL-tävling i närheten under vår årliga Jämtlandsvecka. Åkte upp till stugan på lördagen så jag missade tyvärr medeldistansen, men söndagens långdistans fick duga. Det visade sig vara en fjälletapp på Ottfjällets sydsluttning, inte min melodi direkt.
På väg till start satt en skylt "Vid kontakt med myskoxe, håll minst 100 meters avstånd". Inte helt lätt ifall man skulle bli jagad.
Träffade en av mina två (!) medtävlare i klättringen upp till start. Åke Bengtsson. Hans namn kände jag till från GOK, han flyttade från Gävle för tre år sen.
Han startade två minuter före mig och jag tog hans rygg för att hitta ettan, då jag inte kom överens med hur sankmarkerna redovisades på kartan.
I riktning mot tvåan reste sig en bergvägg och det var bara att försöka klättra upp. Väldigt jobbigt förstås, mer än en gång var jag nära att falla bakåt. K2 gick dock bra! Haha.
Där kompletterades den åttagradiga luften med ett svalkande duggregn under den sköna utförslufsen till trean. Tog kompass och riktningen pekade rakt på en snöfläck. Men när jag kommit en bit neråt försvann mitt riktmärke då snöfläcken låg i en svacka. När jag kände mig framme försökte jag läsa in mig på stenarna (förvånansvärt små stenar var redovisade med tanke på att tydliga höjdformationer inte var det). Men inte förrän jag kunde syfta mot bäcken kom jag helt rätt.
Till fyran hade jag flyt som efter vägpassagen lyckades hamna i den tydliga ravinen. Därifrån var det en njutning att segla ner i den fina fjällskogen och spika en inte alltför tydlig terrass.
K5 gick också bra. Kontrollhöjden (och hjälpkurvehöjden strax före) var rejäla knallar.
Sen handlade det endast om att slita sig över en jättemyr och så bjöds vi på en sista uppförsbacke till det utbrutna målet längst upp vid skidliften.
Sen var det bara att vandra nerför slalombacken. Nog så prövande för gamla lår och knän. Men är ändå ganska nöjd med min fjäll-OL-debut. H 65:orna var dock betydligt raskare.
Visa kommentarer (0)
 
Vålådalens 3-dagars, etapp 3 (2019-07-07)