Dala Veteran OL (2019-05-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källslätten
Arrangör: OK Kåre, banläggare Anders Westlund
Distans: 3,9 km, sprang 4.325 m
Sträcka: 4.33 km
Tid: 45:24
Gråmulet och blött, men for ändå iväg ensam då Anders Westlund lockade med fint område. Och vädret blev perfekt, t o m lite solglimtar. Tävlingsplatsen var speciell. 600 meter från närmaste väg ligger Källslätten, ett gammal boställe, där man bevarat de fina slåtterängarna som höll på att växa igen på 60-talet. Här finns anor från åtminstone 1600-talet. En urgammal lönn sades ha planterats av drottning Kristina. Linné hade också varit här, där det stora vandringsståket från övre Dalarna mot Falun och Stockholm gick förbi.
Skogen var också speciell, inte ett enda hygge då allt kalhöggs nån gång på 70-talet. En hel del odlingsrösen skvallrade om gamla tiders mödor att få undan sten.
Vi bjöds på en rejäl orienteringsbana, faktiskt med en riktig långsträcka som jag kanske inte genomförde optimalt. Denna gång satt kontrollerna där jag ville ha dom. Utom K7. Tveksamt närmade jag mig. Inte förrän jag var fem meter från gropen syntes den och när jag kikade över kanten satt skärmen däri. Här hade det hjälpt om man sett andra löpare hitta den, men jag startade så sent att det var nästan folktomt i skogen.
Var helt nöjd med mitt lopp, men tio gubbar var raskare.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2019-05-28)