Faxeträffen (2019-05-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Trönö
Arrangör: Söderhamns OK/Ljusne-Ala OK
Distans: 3,0 km, sprang 3.533 m
Sträcka: 3.53 km
Tid: 38:14
Åkte ensam till Trönö för en fajt med Lilla Ormberget. Jag har alltid svårt för detaljrika norrländska sluttningar och den här var verkligen skrynklig. De fyra första kontrollerna låg på sluttningen och man kan väl säga att matchen slöt Berget-Elfström 2-2.
Efter den lätta ettan skulle jag vara noga till K2. Inte så lätt då man fick ägna möda åt att se var man kunde ta sig fram bland alla block och stup. När jag var framme fanns ingen skärm vid brantfoten. Blev ganska ställd och smög omkring lite på hällarna innan jag fick syn på den. Jag hade gått precis förbi den och in vid branten bakom. 2,5 min borta. Ligger sexa.
Försöker vara noggrann mot trean, vill inte tappa höjd och dessutom är det mera lättframkomligt högre upp. Men detta har jag glömt när jag får se ett öppet område ännu högre upp, tror den sitter bakom höjden där, men inte då. Efter mycket velande beger jag mig neråt och hittar skärmen. En minut till borta.
Fjärde lyckas jag spika.
Resten är en helt annan tävling.
Tror terrängen ska vara jättefin efter sexan så jag kör rakt på. Men vittjärvaren som jag kommit ifatt sex minuter väljer väglöpning vänster-höger-vänster över strecket och kommer ifrån med en hel minut.
Slutet tråkigt, men det visste jag efter tidigare besök vid Trönö IP.
Visa kommentarer (1)
 
Faxeträffen (2019-05-18)