DOL-kampen (2019-05-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hällbergs Klack
Arrangör: Dalaportens OL
Distans: 3,1 km, sprang 4.037 m
Sträcka: 4.04 km
Tid: 48:15
Inga kamrater denna gång så jag fick åka ensam till Fors-trakten och ett gammalt SM-område. Detta klarade jag inte alls av. Dels var banan mycket fysiskt krävande för att vara H 70, dels orienterade jag riktigt dåligt.
De tre första var lätta och där låg jag fyra, på samma tid som blivande segraren. Men till K4 blev det ett ruggigt parallellfel. Jo, jag var misstänksam när jag passerade beståndsgränsen, men tyckte ändå att jag inte kunde vara så långt åt höger. Höll mig efter höjdkanten, någon sankmark såg jag absolut inte, men när det var dags att plocka kontrollen insåg jag ändå vad som skett. Fyra minuter borta.
Luften gick ur, men jag gnetade ändå på. Till femman tappade jag en minut på att ta kontrollen uppifrån. Det var med livet som insats jag klängde i granbuskarna för att komma nerför branterna.
Till sexan blev det TVÅ bommar. I den fruktansvärt jobbiga klättringen följde jag först fel beståndsgräns. Rättade till det, men från rätt beståndshörn lyckades jag åter dra snett. Fick se hygge och väg och styrde rätt, men det kostade totalt tre minuter. Riktigt dåligt.
Innan mål skulle vi upp i ännu ett berg. Puh! Men vid nian tänkte jag ändå att jag skulle sätta en bra sträcktid eftersom det var utför...
Jodå. Men totalt blev jag nio minuter efter.
Visa kommentarer (0)
 
DOL-kampen (2019-05-05)