Skogskarlsmatchen (2018-10-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Strömsbro, NV Alunda
Arrangör: OK Rodhen
Distans: 2,7 km, sprang 3.121 m
Sträcka: 3.12 km
Tid: 33:18
5 cm snö hemma men bara lite på plats. Kall blåst och snöflingor i luften gjorde starten lite ogästvänlig, men sen var det inget problem.
Jo, vid ett par kontroller. Såg inte första skärmen då den satt bakom en sten, men hade annars gått bra på de fem första kontrollerna (låg trea). I den öppna skogen hade jag fått se ryggen på Bengt som startade 1,5 minuter före. Men han sprang mycket snabbare mot sexan medan jag hade fullt sjå att nå ifatt Per Sundberg precis till vägen. Osäkert var vi passerade den, men jag märkte att jag kom i ett dikesslut på en gång. Märkligt att det var ritat en bra bit från vägen, men OK, en argentinare hade ju delvis rekat kartan så...
Nu skulle kontrollen tas. Då kom Bengt emot oss, stannade och läste kartan. Han svängde höger, söderut mot en höjd. Aha, han har bommat. Jag och Pelle S följer efter. Men bakom höjden finns ingen mer höjd och ingen kontroll. Däremot en traktorstig. Aha, då är vi rakt norr om kontrollen. Bengt och Pelle har redan dragit vidare åt söder och jag efter. Ingen kontroll på nästa höjd heller. Ännu en traktorstig och nu ser jag dom uppe på en större höjd ännu längre fram. Kastar en blick åt höger och ser öppningen för hygget. Ajaj! Vänder norrut och tar kontrollen. Bomtid 3.40. På väg mot sjuan möter jag Pelle S. Bengt däremot, han hade ju redan tagit K6 när vi fick se honom.
Blev sexa, fjärde gästrike. Men vi vann kampen! Med futtiga 54 sekunder. Vi var 37 som gick i mål mot 34 upplänningar och det räckte precis för att kompensera för ett underläge med 2.06 min för 17-mannalaget.
Visa kommentarer (0)
 
Skogskarlsmatchen (2018-10-27)