O-ringen 2018 etapp 1 (2018-07-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Domsjö, Ö-vik
Distans: 3,2 km
Det här var ju så lagom kul. 24:e man, åtta minuter bakom.
Efter alla negativa formbesked vilade jag de sista tio dagarna före. Kändes ändå hyfsat när man knegade på uppför berget efter start. Visste exakt var jag passerade krönet och sedan en sten vid en traktorväg. Förbi ett stenfält och såg en vätskestation till vänster.
Då kom misstaget. Fick för mig att jag var vid den nordligaste vätskan. (Såg nämligen ingen åt höger). Men jag var vid den sydligaste. Satte av nedefter sluttningen och när jag började söka kontrollen var jag redan långt förbi den. Kom så småningom till en skärm vid en sten. Just när jag beslutat vända kollade jag kodsiffran - det var min andra. Gonatt.
Vid K1 låg jag 69:a.
Eftersom jag rekat till tvåan vann jag den delsträckan. Låg där 46:a.
Resten gick bra, men ack så trist bana mellan tvåan och fyran. Rejält trött i backen upp till K4 förstås.
K5 och K6 bjöd på fin utförslöpning i skön terräng, blev tvåa och etta på dom sträckorna. Låg 21:a. Hade bara tappat 19 sek på täten från K1.
Just före sexan träffade jag hårt med sulan mot en häll. Biten in till mål smärtade det rejält i trampdynan under hälen. Linkade eller gick.
När jag målstämplade och tryckte på GPS-klockan startade den. Hade glömt, man är ju ovan vid startstämpling.
En fingertopp var rejält svullen och öm efter att jag fått en sticka under nageln under Jämtlandsveckan. Så jag tillbringade timmar på sjukvård och apotek för att försöka komma tillrätta med den infektionen. Men mest oroar den onda hälen.
(Och mycket riktigt, den satte stopp för vidare tävlande.)
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen 2018 etapp 1 (2018-07-22)