Dala Veteran OL (2018-06-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källviken, Falun
Arrangör: OK Kåre
Distans: 3,7 km, sprang 4.225 m
Sträcka: 4.22 km
Tid: 44:01
Efter ryggskott i helgen och därmed inställd Edsby-resa kände jag mig väldigt osäker på kroppen. Men Ingemar och jag for iväg till Falun. Sommaren hade plötsligt tagit en paus, så det var sköna 12-13 grader att springa i. Sol, men kylig blåst.
Fruktansvärt tung bana för oss som inte gillar uppförsbackar. Så för mig gick det bäst i början, ledde vid K2.
Bra sträcka till trean, men att dra stora omvägen åt höger såg för långt ut, så jag gick upp genom det gröna. När man väl slutat springa var det svårt att få igång bena igen i de gröna tuvorna. Men kom ut i vitskogen igen. Tvekade om jag skulle dra stigen i högersväng ner i det gröna eller hänga på skrå rakt på i sluttningen. Fick för mig att jag var på den övre stigen, så det fick bli mer rakt på. Framme mot det gröna stämde det dock dåligt när jag skulle svänga svagt vänster och svagt uppåt. Stigen svängde skarpt, tyckte jag. GPS-spåret avslöjar att jag i själva verket sprungit på nedre stigen men det förstod jag inte då.
Sparade hela två höjdkurvor på att dra genom det gröna och sen gick det lyckligtvis bra att läsa ner mot kontrollen. Men tappade tre minuter på denna sträcka...
Till fyran spanade jag på högervägvalet, men beslöt ta kortaste linjen. Uppför igen så jag förlorade ytterligare 1,5 min. Kontrollen syntes långt.
Femman var lätt, bara knega på rakt upp. Slagen med över minuten.
Skogen var öppen och fin så 6-7-8 gick också bra. Men orkade bara lufsa så där gick två minuter till.
Till K9 fick man knega upp till liften, men sen var det bara utför så här blev jag trea på sträckan...
Ingemar gjorde ett bra lopp och blev femma på bana 3.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2018-06-05)