DOL-kampen (2017-05-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västmossa, By
Arrangör: Dalaportens OL
Distans: 3,1 km, sprang 3.753 m
Sträcka: 3.75 km
Tid: 40:02
Dalaporten är en duktig arrangörsklubb, men dom ritar sina kartor över ganska trista områden. Ofta steniga och risiga skogar. Så även i år. Mellan kontrollerna 6 och 7 var det väldigt fint.
Någon löpform finns inte, redan på väg till andra började gubben knega på steget. Jag tävlade väl till tredje, men redan där var jag 1.45 efter, på tionde plats.
Till K4 fick jag hålla på länge i gallringsskogen innan jag tog mig ut i myren. Sedan verkade fyran lätt för det var helt öppen skog och bara att hålla sig på det platta tills man såg kontrollhöjden. Fick se en skärm i en sänka till vänster. "Aha, då har jag fortfarande en bit kvar." Men i slutet av nästa höjd fanns ingen skärm, trots att jag sökte ihärdigt. Bara att börja om. Tog och tittade på koden på skärmen i sänkan - den var min s.k. höjdfot!
Det går dåligt nu.
Typiskt nog lyckades jag slarva till en bom på K8 också. Inte mångna missade där. "Ner i sänkan och bara glida vidare in i gropen. Nej, ingen grop." En koll på kartan visade ju att man skulle över en kant för att nå gropen. Vände och fann gropen, men ingen skärm. Trist. Men så upptäckte jag den bakom en liten sten. Just ja, kanske skulle läst definitionen också.
Mycket trött halvjoggade jag vidare och nådde målet som 19:e man, 10.41 efter vinnaren.
Efter fredagens sommarvärme bjöd denna dag på iskall blåst och det varma duschvattnet satt bra.
Visa kommentarer (0)
 
DOL-kampen (2017-05-06)