Veteranträffen (2017-04-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kungshögarna
Arrangör: ÖFIF, banläggare Bosse Larsson
Distans: 4,3 km, sprang 4.687 m
Sträcka: 4.69 km
Tid: 53:02
Våren är kall, men solen lyste i alla fall när det bar iväg till Färnebos vildmarker. Efter en veckas vila var det dags att skrämma upp den gamla kroppen igen.
Vid K1 såg jag Roland Berg som startat två före. Kom ifatt honom och en till vid tredje. Sen blev jag faktiskt ensam på långsträckan. Sista biten in till fyran orkade jag inte klättra över berget, utan tog runt hörnet. Sen var det en bit upp i det gröna innan den satt där.
Till K5 skulle jag bara uppåt i gröna sänkan och kämpade på. Utan begrepp om avstånd bestämde jag att jag måste ut på det vita. Fick syn på en sank och kollade den. Ingen skärm. Då var det inte så svårt att hitta rätt även om sista hjälpkurvan var en rejäl kant.
Sen kom plötsligt en väldigt lätt kontroll. Till sjuan var det också lätt, skulle från stigen bara upp mellan två höjder. Jag såg också skravlet där jag borde in, men orkade inte vrida kroppen åt höger utan lufsade, fullt medvetet men lite dumt, runt till vänster om höjden.
Till åttan var det fint och en väldigt tydlig brantvinkel man skulle hasa nerför innan kontrollen. Nian och tian plockades också - ingen klättring, skönt!
Här kunde banan gärna varit slut för min del, för jag var helt tröttkörd. Låg faktiskt trea här, långt efter de två klassdominanterna. Från att ha passerat långmossen till K11 blev det verkligen inte många löpsteg. Till tolvan fick jag bomtid trots spik! Blev femma och det var oväntat bra när det känts så slitsamt.
Visa kommentarer (0)
 
Veteranträffen (2017-04-30)