Oktoberracet (2016-10-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Fagerskogen, Enköping
Arrangör: OK Enen
Distans: 3,3 km, sprang 3.987 m
Sträcka: 3.99 km
Tid: 32:49
Däckad av yrsel i Stockholm på fredagskvällen, då trodde man knappast på start. Men återhämtade under lördagen och liftade med Ockelbo-Bosse till Enköping. Stor tävling som vanligt och mycket bra konkurrens bland de 38 gubbarna i H 65. Det blev förresten samma tätduo som på Enenracet i april.
Lite darrig inledning, men det ordnade sig. Till K2 hade jag tänkt dra till vänster om det gröna men ändrade mig när jag kom ut på stigen. Tappade kanske lite.
Till trean genade jag mellan stigarna. Mötte en frustande Thierry Georgiou så jag fick hoppa åt sidan. Tappade bort sista stigen, men läste in mej på storstenen på åsen.
Fyran var lite svår, trodde jag låg närmare strecket men det gröna var svårdefinierat. Fann en stor sten utan skärm, men en ännu större sten dök upp och där satt den. Gjorde kanske en halvminut men låg ändå fyra.
Sen gick det bra. Inte så fort som för de tre i täten, men brukbart. När jag sprang mot K10 hann jag tänka "det här går ju bra". Så ska man inte tänka. Kom rakt på en skärm i en stigförgrening och trodde jag låg till höger om strecket. Så när stigen kom ut på den större vek jag snett åt vänster för att ta kontrollen. Men där stämde inte mycket, så efter ett tag förstod jag att jag varit på den andra stigen och skulle vikit höger i stället. Bakom lilla åsen fanns den mycket riktigt. 1.12 i bomtid och där rök fjärdeplatsen.
Hängde sedan på en GOK:are mot sista. Kom ut bra långt till vänster om skärmen. Men i mål som sexa.
Fyra sekunder före chauffören Bosse, det var ju tursamt. Lite skönt att vara gästrikebäst, när dessutom högrankade hassarna Aurell och Åberg var med.
Visa kommentarer (0)
 
Oktoberracet (2016-10-23)