Dala Veteran OL (2016-10-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källan
Arrangör: Leksands OK
Distans: 3,9 km, sprang 4.472 m
Sträcka: 4.47 km
Tid: 34:44
Drog iväg ensam till Leksand i älgjaktstider. Fem plusgrader, skön höstluft. Startade nästan sist och fick göra ett sololopp.
Var inte kall nog att ignorera första stenen vid K1 utan måste titta på den också.
Till tvåan såg jag inte att det gick en stig hela vägen under kraftledningen, utan siktade bara på att nå ner till stigen nedanför. Inget bra genomförande. Framme vid kontrollen såg jag varken grop eller skärm, där hade det hjälpt att starta tillsammans med lite folk. Några sekunders osäkerhet innan jag klev av stigen och fann gropen med skärmen i.
Trean gick enligt plan, men tydligen var det snabbare att inte runda. Låg fyra, 1,5 min efter.
K4 enligt plan, men tappade en minut till då jag gick i ett par backar. Kändes lite osäkert till femman, tappade en halvminut och var nu tre efter.
Efter vägen var jag "smart" och vek ner till höger på en gammal stig. Men den hade jag inte mycket hjälp av, utan fick dålig terräng fram mot kontrollen. Var en minut för långsam nu också men tog en placering, trea. Här hade många lagt tid då dom inte visste vilken slags kontrollpunkt det skulle vara (torrlagda bäcken).
Till K7 hade jag dagens sämsta sträckplacering. Var inga problem egentligen, men kändes osäkert ändå. Fyra igen.
Till åttan hade jag en plan att gå nära strecket, men när jag kom upp till stigen var det lika bra att runda höger. Här bommade faktiskt den raska trion som löpte tillsammans (Westlund-Kokkonen-Helander), så nu var jag trea igen.
Vägvalet till sista var väl inte optimalt, men höll fortfarande tredjeplatsen. Som jag dock tappade på fel vägval till målet. Claes Nideborn slog mig med sex sekunder på spurten och en sekund totalt.
Men en mycket trevlig säsongsavslutning på Dala Veteran-tävlandet.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2016-10-11)