Dala Veteran OL (2016-09-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ovangårdsberget
Arrangör: Säterbygdens OK
Distans: 3,6 km, sprang 4.063 m
Sträcka: 4.06 km
Tid: 42:43
Ovangårdsberget revisited. På grund av nya hyggen nära klubbstugan drogs banan ut lite längre norrut än vanligt. Kartan är bra och terrängen för det mesta fin, men vi fick en jobbig tur första halvan av banan.
Sprang ut snett från K1 men trodde inte det skulle kosta så mycket. Borde hållit mig vänster om strecket. Tappade minuten.
Till trean försökte jag hitta vita stråket i grönområdet, men jag var tydligen vid sidan om. Det var fin gammal skog, men jobbigt uppför. Skulle just börja läsa in mig när jag fick syn på skärmen. Härligt!
Lite tråkig gallring till K4, men spik igen.
Till femman gick jag mest hela tiden. Mera gallring. Tog mig fram till gröna hörnet och tog faktiskt ut en riktning - ändå bommade jag och kom till en punkthöjd söder om den rätta. Här tog jag tydligen lång tid på mig, noterades för 1.20 i bomtid - bara 22:a på sträckan!
Resten av banan var en njutbar resa i fin skog. Vann sträckorna till K9 och K10. Men tappade oväntat över minuten till sista. Visst var jag trött, men så mycket... Blev fyra, slagen med 2.39 av Ulf Löfgren.
Skönt väder.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2016-09-27)