Valbos Nationella (2016-09-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Allmänninge
Arrangör: Valbo AIF, banläggare Kalle Engblom
Distans: 3,2 km, sprang 3.667 m
Sträcka: 3.67 km
Tid: 33:07
Dagen efter en yrselattack, då är skallen inte riktigt "med". Men kände för att tävla ändå. Valbo hade hittat ett trevligt område med bra terräng. Kart-Kalle hade skickligt undvikit de sämre områdena.
Inledningen gick bra, men in mot K4 blev det fel. Tyckte jag sprag rakt över gulfläcken vid vägen, men tydligen i kanten. Skulle vika söder om första (gröna) sanken, men den kom jag norr om, sen var det svårt. Blev en liten vända innan jag begrep. Där gick en dryg minut.
Mot sjätte skulle jag hålla till höger om en sten, men den såg jag aldrig. Så det blev en liten krok.
Sen gick det bra ett tag, men mot K10 såg jag inte riktigt på kartan hur beståndsgränsen slingrade sig. Körde rakt över sista "viken" och kom ner mot ån. Fattade inte varför, men redde upp det. 40 sek.
Orkade inte springa hela vägen till tolvan och nu var även huvudet trött. Tappade riktningen ut på vägen och förmådde inte rätta till den när jag passerade vägen. Sen fick jag sanken att bli stora sumpen norr om kontrollen och gjorde en bomrunda åt söder.
Totalt bortåt fyra tappade minuter, men jag var sex efter Ockelbo-Bosse, som också missat lite. Blev trea. Säkre Bengt A passerade vid 13:e.
Visa kommentarer (0)
 
Valbos Nationella (2016-09-17)