Dala Veteran OL (2016-08-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ångermansbo, Näs
Arrangör: Dalaportens OL, banläggare Folke Björkman
Distans: 3,6 km, sprang 4.120 m
Sträcka: 4.12 km
Tid: 47:51
Ingemar och jag for iväg till Näs och ett nytt område söder om Strandmora Klint där Dalaporten haft tävlingar tidigare. Fint väder, bra karta, trevlig terräng, intressant bana. Men formen är faktiskt usel.
Så jag var inte hjälpt av att lägga fyra minuter på första. Var väldigt nära min kontroll när jag fick se folk stämpla bakom en tydlig punkthöjd till vänster. "Jaså, jag kom så snett i alla fall." Men av nån anledning kollade jag koden och den var fel! Har jag tagit fel karta nu igen? Men jämförde kartans kontrollbeskrivning med den lösa och ingen av dem sa att jag var rätt. Blev helt ställd då det inte syntes nån höjd ute på flacka området jag just kommit ifrån. Begav mig upp på platån för att läsa in mig. Det stämde sånär som på att den sten jag såg var väldigt liten. Vad skulle jag göra. Lufsade tillbaka till den felaktiga. Dit kom då Ingrid Svensson och sa att det var punkthöjden vid det gröna. Ja, det borde det ju vara, men... Begav mig ut i det flacka området. Och där satt ju en skärm till! Men denna punkthöjd var inte alls av samma dignitet.
Låg 31:a, tre gubbar efter. OK, omstart.
Men redan mot fjärde tappade jag farten och där gjorde jag också en liten krok då jag inte fick det gröna att stämma.
Redan mot K6 var jag rejält sliten. Tyckte ändå kortsträckan till K7 gick bra men till åttan blev det gång igen. Sträcktiderna säger dock något helt annat.
Helt slut på berget, konstigt nog hade jag fjärde tid 10-11.
Nåt är fel med orken. Förra året hade jag varit i topp. Nu åtta minuter efter. Ingemar blev fyra på bana 3.
Skumt mål förresten. "I skogen". Ingen snitsel. Kjell Lidholm höll på att missa segern då han gjorde bort 2.45 där...
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2016-08-30)