Storviksnatta (2016-08-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kyrkberget
Arrangör: Storviks IF, banläggare Per Olofsson
Distans: 4,3 km, sprang 5.395 m
Sträcka: 5.4 km
Tid: 56:55
Seger för fjärde året i rad. Men det satt verkligen hårt åt. Usel kilometertid, men hade tur med hur medtävlarna gjorde.
Var högst osäker på start, då jag var däckad med yrsel dagen före. Ganska "tjock i skallen" åkte jag ändå dit. Och knät är ju som det är.
Hade inte varit roligt att bomma första, men hade tur och fick den. Eftersom marken redan där upplevts som stenig tog jag väglöpningen till andra. Vek in lite för tidigt (det fattas ett stolpstreck där, Kalle) men tog mig så sakteliga över gallringsriset ner till kontrollen.
K3 tog en evinnerlig tid. Kom ut från det gröna bland många stora stenar så jag förstod var jag var. Körde ändå stigsvängen, men tappade bort den på slutet.
Till K4 kom jag ut på det gula stråket i det gröna. Följde det till hörnet och därifrån gick det bra med kompassen. Flera stenar där och många sökande lampor.
Kompassen funkade till femman också, men sen valde jag stigen till vänster, märkte nämligen aldrig första stigen ut till vägen. Det tog lång tid att klättra upp till K6 genom tät ungskog. Väl framme såg jag Göran Larsson och en till gubbe stämpla framför mig. Göran hade startat 2 före mig men bommat och nu kommit ifatt.
Till sjuan verkade de köra rakt på men jag siktade på vägförgreningen och spikade den. Efter stämpling kom åter Göran och sprang om på lätta fötter med samma gubbe i släptåg.
De drog enkelt ifrån uppför Tour de Ski-avslutningen. Det var bara kliv, kliv, överlev som ekade i skallen. Kontrollen var enkel, bara över Kyrkbergets topp. Till slut passerade jag hjässan, trodde jag, och hoppade ner för att se kontrollen. Men där fanns inget. Var bara att vika vänster och efter en bra bit dök punkthöjderna upp. (Vid mina sinnens fulla bruk hade jag naturligtvis gått vänster om strecket i stället och fått kontrollen via hygget och stora branten).
Göran Larsson hade gjort samma sväng som jag, men dessutom hade hans lampa slocknat just där. Tur för mig.
Bättre tid vid näst sista hade dock en Thor-gubbe. Men han bommade tydligen sista. Tur för mig igen.
Visa kommentarer (0)
 
Storviksnatta (2016-08-17)