O-ringen 2016 etapp 4 (2016-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sälfjället
Distans: 3,7 km, sprang 4.869 m
Sträcka: 4.87 km
Tid: 49:12
Galet bottennapp. Tre bommar, varav en riktig fuling.
Från startpunkten bara sprang jag, fanns liksom bara ett uppsprunget spår där det gick att ta sig fram. Var smått osäker när jag passerade stigen (men hoppades att jag var betydligt mer i riktningen än som var fallet). Hade inte tid att kolla och då gick det som det gick.
Kom in i ett parti med många sänkor och såg 102, jäklar, ska ha 103. Stöter på Bengt som liksom jag irrar runt bland sänkorna, han har varit där i fem minuter. Hittar även 101. Många som letar.
Till slut kommer vi på att vi måste reda ut var stigarna går, snilleblixt, haha. Sen var det inte så svårt att hitta den.
Upp mot trean var Bengt mycket starkare. Han drog också åt vänster och i högsta laget för mig. När jag kom över kontrollhöjden och skulle stämpla fanns varken punkthöjd eller skärm. Fick det till att jag kunde vara för långt och vände. Då läste jag in mig på en sänka och fortsatte till rätt punkt.
Sen var det bara en kamp för att ta sig i mål. Kan inte säga att jag ansträngde mig över hövan. Det var väldigt mycket skönare att gå än att försöka springa. Ändå var detta den minst jobbiga banan under veckan.
Till femman trodde jag att jag passerade stigen och sedan de två smågölarna med en liten bäck emellan. I själva verket var det tjärnarna vid kontrollen. Så aningen förvånad stod jag strax vid nästa tjärn och fick vända snett tillbaka. Resten GICK bra.
Drygt tio minuter borta i bommar. Blev 81:a. Rasade från 10:e till 24:e totalt. Minns inte när jag gjorde en så dålig etapp.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen 2016 etapp 4 (2016-07-28)