O-ringen 2016 etapp 3 (2016-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storfjället, öst
Distans: 2,8 km, sprang 3.245 m
Sträcka: 3.25 km
Tid: 29:44
Tredje loppet på tre dagar, det har jag inte gjort sedan 2013. Kändes hyfsat upp till starten, men redan på startsnitseln blev det att gå en bit. Och när det planade ut en aning efter startpunkten skulle det gasas. Men på stumma ben hände just ingenting. Så det var bara att hasa fram i pensionärsfart.
De tre första satt precis där de skulle. Fjärde såg svår ut. Tog ut en riktning rakt på, men det var svårt att identifiera något på avstånd som man skulle känna igen när man kom fram. Dessutom var jag inte sugen på 25 klättringsmeter. Så jag följde nivån runt bäckravinen. Det gick bra att läsa sig fram på grönfläckar och jag fick även steniga sänkan strax före kontrollen som därmed blev lätt. Var säkert snabbare rakt på, men troligen inte för mig.
Kastade mig utför längs upptrampat stråk och gjorde en rejäl vurpa och tydligen tog jag emot mig med pekfingret, för det gjorde rejält ont. När jag kommit på benen upptäckte jag att jag var på väg till höger om grönpricken, några granar. Fick svänga vänster och där nere fanns gölen. Ola Karlsson hade 1.08 på sträckan, jag 2.01.
Sträckan till K6 var skön och terrängen mycket fin. Frågetecken för att ingen stigförgrening syntes, men där satt en skärm så det borde vara rätt plats att dra ner i sänkan. Mycket riktigt, kontrollen syntes strax.
Mot sjunde såg jag stenen och kom ut på stigen som beräknat. Sen skulle jag vika upp vid det gula, men såg bara mossar. När stigen började svänga åt vänster var jag för långt. Upp på en höjd med skärm, fortsatte söderut genom en flack sänka. På andra sidan, i ingenstans, satt också en kontroll. Det kunde ju inte vara min, men lufsade ändå fram till den och kollade litet slappt koden. Nä.
Var var jag nu? Hade ingen aning i vilken riktning jag skulle ge mig iväg. Försökte tjuvkika på kartorna hos några som stämplade, men dom hade bråttom. Men där kom en äldre herre med stavar och kartställ strävande mot skärmen. Hos honom fick jag kolla kartan. "Det är sänkan", sa han. Men det är ju samma som min! Kollade koden igen. Jo, det var rätt. Klantigt. Ser på GPS-spåret att jag stod vid skärmen i 47 sekunder innan jag stämplade. Bommad tid 1.28 enligt Winsplits.
Resten gick skapligt på trötta ben. Kunde inte låta bli att kika på en skärm innan jag var framme vid K9, så där gick några sekunder till.
Blev 18:e, ligger tia totalt.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen 2016 etapp 3 (2016-07-26)