Ösaträffen (2016-06-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vargatjärnshällarna
Arrangör: Alfta-Ösa OK
Distans: 2,9 km, sprang 3.476 m
Sträcka: 3.48 km
Tid: 35:01
Stod över Storvästloppet för att ägna helgens knäutmaning åt Ösaträffen, som skulle gå vid de sägenomspunna Vargatjärnshällarna. Två timmars resa in i de djupa skogarna.
Kändes hyfsat i början. Låg fyra vid K3. Sen blev jag för kaxig och gled spänstigt förbi fyran med sikte på en höjd längre fram. Minns t o m att en gubbe korsade min väg. Han var förstås på utgång. OM jag kikat åt höger hade jag sett att jag var framme. Nästan två minuters miss. Näst sämst på sträckan och ras till 13:e plats.Sen gick det bättre igen. Så trots dålig ork var jag uppe på 8:e plats vid K9.
Svåra kontroller kan bestå av mycket detaljerad kartläsning. Men dom kan vara lika svåra om det är diffust och detaljfattigt. Många med mig missade källan som var tian. Trodde jag korsade vägen längre till höger. Men det är två krökar på vägen och jag var vid den nedre. Kom fram till en väldigt tydlig höjdkant. Men på denna karta är det bara en kurva. Nedanför den blev jag osäker. Men borde förstått att jag var till vänster då det var sumpigt. Såg en löpare som for iväg norrut, spanade efter honom men han verkade inte hitta nån kontroll. Jag spanade framåt och tyckte absolut att marken höjde sig bortom sumpen. Aha, hjälpkurvshöjden. Kände mig säker några sekunder och drog lite åt söder. Men ingen källa. Mötte en gubbe som sa att han inte hittat källan, så det var bara att följa honom norrut till kontrollen. Nästan två minuter ytterligare gick bort.
Slagen med 6.18 av fantastiskt säkre Ockelbo-Bosse. Trist att göra bort fyra minuter, men det fanns dom som bommade mer...
Se på Livelox:
https://www.livelox.com/Viewer/Osatraffen-dag-2-medel/H65?classId=21638
Visa kommentarer (0)
 
Ösaträffen (2016-06-05)