Faxeträffen (2016-05-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartsundet
Arrangör: Söderhamns OK
Distans: 3,3 km, sprang 4.090 m
Sträcka: 4.09 km
Tid: 48:41
Det här skulle bli så kul. M och L följde med till Söderhamns skärgård där en knepig medeldistans väntade. Men det blev årets flopp.
Bra start men trött redan mot K3. Kollade inte på kartan och kontrollbeskrivningen riktigt vid K4 så där kikade jag nedanför norra branten först. När jag sen passerade klapperstensfältet såg jag Roland Berg (som startat två minuter efter) på väg mot fyran.
Där tog det hus i helsike. I början hade jag för mig att femman skulle sitta nedanför en höjdkant. Sen såg jag i alla fall att det var tvärtom. Men nånstans slog det runt så jag höll kartan uppochner. Inte undra på att det stämde väldigt dåligt. Roland kom och försvann. Ett par gånger tyckte jag att jag var väldigt nära vägen, men det var jag alltså inte. Rotade runt i 6.45 (Winsplits) innan jag på nåt sätt fann skärmen.
Vid K6 var jag ifatt Roland, men all ork hade försvunnit, så resten blev en promenad i den rätt jobbiga terrängen.
Lyckades också bomma K14 en minut. Det var svårt att se tomtgränser eftersom det var naturtomter och byggnation pågick. Fick syn på en sten till vänster nedanför vägen och fick för mig att det var dags att vika ner. Nej. Fick följa hela jordvallen fram och blev sedan konfunderad när jordvallen svängde uppåt, men tog slut på kartan. Det var där bakom som skärmen satt.
Sämsta loppet i år. Formen sämre än vanligt.
Men vi tröstade oss med en härlig buffé på Trollharens Fisk.
Visa kommentarer (0)
 
Faxeträffen (2016-05-21)