Dala Veteran OL (2016-05-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bergebo, Borlänge
Arrangör: Domnarvets GoIF
Distans: 3,5 km, sprang 4.143 m
Sträcka: 4.14 km
Tid: 45:19
Det här visste jag skulle bli jobbigt. Inga imponerande km-tider precis.
Inledningen gick bra. Strax före K3 stannade jag och blev osäker, såg en skärm snett bakåt neråt som inte satt vid en brant. Mötte två damer, vi tipsade varann och så kunde jag hitta min oväntat minimala brant.
Fick inget större förtroende för kartan. Och det ökade inte vid bommen på fyran. Rundade gulmossen på norrsidan, men när jag sedan stod på en tydlig punkthöjd trodde jag det var den avlånga utanför ringen, så jag svängde uppåt. Fick vända vid beståndsgränsen. Tappade ledningen här.
På sexan kom nästa miss. Svängde höger precis innan jag nådde ner till rätt nivå. Till K7 trodde jag det varit snabbast att köra direkt ner på vägen, men det hade varit tråkigt och säkert inte skönt för mitt knä, så jag sprang på sydnål. Vegetationen var lite hindrande så det kändes inte så bra. Men jag vann denna sträcka och ledde tydligen åter.
K8: Chock när man såg att vi skulle klättra upp på berget en gång till! Blev rätt dum i skallen av trötthet. Trodde inte det var kartstigen jag följde, för den var väldigt otydlig. Så jag hamnade faktiskt högre upp än nödvändigt. Förlorade halvannan minut på det.
K9: Borde kört stigen ner och fått en säkrare ingång. Nu stannade jag ett par gånger för högt upp och kikade på tydliga formationer med minst en punkthöjd. Förlorade nästan två minuter.
Sen skulle vi igenom ett brötigt område med sten och röjning innan målet, men det lyckades jag klara.
Blev fyra, slagen med 1.10 av Kalle, 75.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2016-05-03)