DOL-kampen (2016-04-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Strandmora Klint
Arrangör: Dalaportens OL
Distans: 2,7 km, sprang 3.103 m
Sträcka: 3.1 km
Tid: 32:12
Ett återbesök till platsen där jag blev trea för ett par år sen. Nu gick det sämre.
HelgE följde med på studiebesök inför egna arrangemanget om en knapp vecka.
Enligt Winsplits hade jag bara en bom (K2) men det måste bero på lågt tempo rakt igenom. Själv tyckte jag att misstagen radades upp.
Start-1: Liten krok direkt. Sprang efter en snabb kille.
1-2: Snett trots att jag kollade kompassen. Spikade en skärm, men fel kodsiffra! När jag hämtat mej och lullat vidare syntes rätt skärm ganska långt. Slagen med nästan en minut.
2-3: Åter snett så jag hamnade i det gröna. Lätt kontroll.
3-4: Underskattade vilka nivåskillnader som redovisas med 5 m-kurvningen. Stod vid en åsfot och spanade. Joggade vidare men fick syn på skärmen snett bakåt. Nästan en minut för långsam igen.
4-5: Kändes bra ända tills jag svängde "runt hörnet" och skulle stämpla. Ingen skärm här heller! Inte ens nån brant. Sökte den ett tag innan jag förstod att jag måste vara till höger. Tappade halvannan minut.
Efteråt förstår jag att den skarpa sänka som jag hade på vänster hand när jag klättrade upp på berget inte var den jag trodde, utan en som ligger under lila strecket. Klen tröst: Fler gjorde samma grej.
5-6: Kände igen mej.
6-7: Rädd att ramla ner för långt. Det straffade sig. Kikade i ett par sänkor och kunde tappat mer än halvminuten som jag var långsammare än sträckvinnaren.
7-8: Ett evigt klättrande innan jag äntligen passerade stigen. Sedan onödigt högt upp på nästa bergskant. Men somliga gled i stället ner åt vänster här. Lätt kontroll men tappade 1,5 min igen.
8-9: Hade tur som stannade upp och fick se skärmen till höger.
9-10: Genom det gröna. Men låg inte tillräckligt högt upp (sprang till punkthöjden vi hade 2014) och fick rota lite innan jag förstod det. Tappade bara 18 sek, märkligt.
Sen var det bara att ta sig ner oskadd. Knät känns sämre för varje lopp nu, så det är väl en tidsfråga...
Annars var vinnartiden nästan inom räckhåll denna gång. Men det ska ju göras också.
Visa kommentarer (0)
 
DOL-kampen (2016-04-30)