Enen-racet (2016-04-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Enköping
Arrangör: OK Enen
Distans: 3,2 km, sprang 3.505 m
Sträcka: 3.5 km
Tid: 29:37
Kanske ett uttryck för lätt galenskap, men jag åkte iväg ensam till Enköping. Tydligen hade jag bråttom att packa ryggsäcken för när jag skulle sätta på mig tävlingsskorna hade jag en prima vänstersko och en högersko av samma modell men tre år äldre och stort gap mellan sula och sko. Borde kasserats. Men det fick gå.
Loppet blev lite stressigt för här gällde det att stå på i den flacka och ganska lättlöpta terrängen. Utom till K1 där det var mycket grönt. Jag rundade så gott det gick, svängde på slutet upp på en liten ås där jag tänkte att det borde gå att ta sig fram. Men det var slytätt och jag tvingades till slut gena över blötmyren.
Kontrollerna 2-6 var mycket lätta, syntes på långt håll. Till sjuan skulle jag springa på hjälpkurveåsen och sedan dra rakt mot kontrollen. Men jag fortsatte tydligen för mycket i samma riktning för när jag fick fast mark under fötterna stämde det inte med kartan. Låg till höger och där gick en halvminut.
Där blev jag upphunnen av en Thor-gubbe som lade sig före. Hans kropp såg inte snabb ut, men det var han. I varje fall kunde jag inte komma ifatt och förbi. Förrän vid 13:e som han tydligen bommade. Och så hade han bommat en kvart på K2. Kanske därför han hade så bråttom.
Förresten, på väg in mot tolvan stöp jag huvudet före i backen. När jag stapplat vidare var pekfingret naket! Tillbaka till legan och letade, efter ett tag med stigande panik fick jag ögonen på något orange som stack upp i mossan. Där låg SI-pinnen.
Jag kom i bästa fjärdedelen men slagen med fem minuter av Lars Jakobsson, Västerås, som dominerade totalt.
Och skosulan hängde med hela vägen.
Visa kommentarer (0)
 
Enen-racet (2016-04-17)