Dala Veteran OL (2016-04-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ovangårdsberget, Säter
Arrangör: Säterbygdens OK, banläggare Roland Berg
Distans: 3,5 km, sprang 3.934 m
Sträcka: 3.95 km
Tid: 36:33
En vacker vårdag åkte Bengt, Ingemar och jag till Säter. Litet svullet högerknä tyvärr. Men det kändes inte under loppet.
Tyvärr löpbetonat i början. Bara att springa på så gott det gick till första. Lite oväntat var jag ifatt Folke Björkman en dryg minut. Men sen följde han lätt med när det blev en del promenerande upp till K2 och K3. Med bara två pass i benen i år blev det tungt i motbackarna.
Skärmen vid K4 var blek och lite nertryckt. K5 blev jag lite osäker på. Men 6 och 7 gick bra. Folke var dock fortfarande med. Blev lite motiverad att försöka komma ifrån, så ner till åttan släppte jag på mina 85 pannor och in till nian fick jag lite hjälp av att se Nygren springa dit.
Han hängde på till K 10 men nu såg jag inte Folke längre. Vid elvan fick jag för mig att jag skulle ha en grop, men kom till en skärm vid en sten. Alright.
Ner mot tolvan är det fantastiskt fin skog. Ändå lyckades jag stå på näsan. Men kunde samla ihop alla lemmar och spika stenen. Sen var det bara löpning kvar. Resultatet en stor överraskning, 10 min/km brukar jag ju ha under tävlingssäsongen. Märkligt att jag var sträcksnabbast bl a till K1 och K13, rena löpsträckor.
Efteråt känns inte knät särskilt bra.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2016-04-12)