Dala Veteran OL (2016-04-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Mellsta, Borlänge
Arrangör: Kvarnsvedens GoIF
Distans: 3.590 m, sprang 4.604 m
Sträcka: 4.6 km
Tid: 40:05
Sent omsider bestämde jag mig för att åka. YR sa att det skulle sluta regna vid tiotiden, med långkalsonger och overalljacka skulle nog fyra grader i luften kännas OK. Så med ett träningspass i benen stack jag iväg på tävlingspremiär.
Stressig start då jag inte såg någon startsnitsel, utan tänkte sticka iväg direkt från kartlådan, men blev tillrättavisad.
Ramlade på K1 väldigt snabbt.Till tvåan såg jag plötsligt att jag var på väg förbi det öppna område som skulle omge kontrollen. Konstigt. Svängde av och fann den. Stigförgreningen in till K3 kom också väldigt snabbt. Det var en djup grop så jag valde bort den djupaste delen.
Upp till K4 från vägen var jag redan väldigt trött.
Sen gick orienteringen bra ett tag. Förvånad att jag kom så fort fram överallt. Efter K8 var jag tvungen att spatsera över det gula. Benen ville inte lyfta. Och vid nian var jag så trött i skallen att det slog slint ordentligt. Började läsa från K4 mot K5. Det stämde ganska dåligt. Tyckte vägen låg för långt till vänster. Upptäckte missen rätt snart, men där gick ändå ett par minuter.
I slutdelen var det ganska många stigar att försöka hålla reda på. Till 13:e gick det inte. Var säker på att jag låg på stigen som går till vänster om kontrollen, men att det var den högra upptäckte jag efter att ha varit in och sett bara skidspår. Där gick ytterligare en halvminut.
Resten lyckades jag reda ut. Frånsett att målhuset var överritat med ringen, så där blev jag lite ställd.
Efteråt pratade jag med en gubbe som berättade att skalan var 1:5 000. Något jag börjat misstänka under loppet. Det var därför man kom så fort fram.
Annars är 40 min på 3,6 km tallhed inte så fort...
Hemma såg jag PM och upptäckte att man inte fick springa på Europavägen. Så då är jag väl diskad också.
Dölj kommentarer (2)
Palle : Äntligen säsongstart - har varit inne o kollat ditt kartarkiv flera ggr i år. Men du har väl fullt upp, bl a med banläggning antar jag. Takterna sitter iaf i trots ringrost. Du verkar ändå ha hyfsad fart på benen (du leder ju efter några kontroller).
PellE: Hej Palle! Såg att du var med in till första växeln i Rånäs. Bra sprunget. Du ligger långt före mej i år.
Lägg till kommentar
Spara
 
Dala Veteran OL (2016-04-05)