Skogskarlsmatch (2015-10-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rönnåsen
Arrangör: Ockelbo OK, banläggare Leif Kling
Distans: 3,6 km, sprang 4.014 m
Sträcka: 4.01 km
Tid: 36:45
Traditionell SKK-match. Dags för gästrikevinst när vi drog upp till Rönnåsen. Fantastiskt fint höstväder.
Startgallringen var inte så trevlig, men sedan blev det fint i skogen.
S-1: Såg kolbotten i "dalen", siktade på stora stenen, men sedan blev jag lite osäker. Det kom ju flera stenar och ingen av dem verkade vara med. Konstigt. Såg dock åsformationen och svängde upp där skärmen satt, även om sänkan var flack. (Tydligen var jag och kartritaren oense om vilken av stenarna som var den stora.)
1-2: Här tappade jag avgörande tid trots att jag tyckte det gick bra. Gjorde nämligen ett parallellfel som jag inte upptäckte förrän jag såg GPS-spåret. När jag kom fram till stigen fick jag av nån anledning för mig att jag kommit mycket längre. Att jag var där stigen korsade nästa beståndsgräns! Så jag brydde mig inte om stigen, drog rakt in i det gröna linjerastret (trodde jag). Tyckte att det inte var så svårlöpt men kartan var väl inte reviderad på länge. Längre ned tätnade det dock rejält men jag fattade inte att detta var den beståndsgräns jag trodde jag korsat tidigare. Såg en sten på en ås. Läste att det var stenen precis bredvid strecket bakom nästa stig. Tyvärr hade jag inte sett stigen, men den var väl överväxt. Nu började det luta uppför. Då korsade jag en rejäl stig! Vad var detta? En ny stig, några kurvor högre än upp än den på kartan. Oj! Litet konstigt. Men det var ju bara att fortsätta. En rund sänka med en sten dök upp så då var jag ju rätt i alla fall. Knegade över toppen och fick en överblick över hela fjällandskapet. Såg kontrollsänkan också.
Men hade alltså sprungit parallellt med en stig helt i onödan och sedan tvekat av osäkerhet. Därav tidstapp. Dåligt!
Sen gick det bra. Vid K2 låg jag 1.39 efter Ola Långskånk (som gjorde comeback efter skada sedan natt-DM), men vid K8 var jag 1.13 efter.
Dock var jag för trött för att kunna skärpa mig och ta K9 efter promenaden upp. Fick ingen rätsida på beståndsgränsen och hamnade för högt upp innan jag vände. Där försvann drygt två minuter.
Blev fyra. Men laget besegrade upplänningarna klart.
Visa kommentarer (0)
 
Skogskarlsmatch (2015-10-03)