Dala Veteran OL (2015-09-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gimsbärke
Arrangör: Kvarnsvedens GoIF
Distans: 3,6 km, sprang 4.210 m
Sträcka: 4.21 km
Tid: 43:36
Bengt och Ingemar skulle åka, jag hängde med förstås. Annars hade det väl varit bäst att slicka såren efter äventyret på västkusten.
"Måttlig till stark kupering" lät sådär, så 3,6 km skulle räcka bra för att bli slutkörd. De två första stenarna var lättfunna, bara att stå på. Till K3 skulle jag från ängen ta stigen upp en bit och vika in vid v-gropen. Såg inget som stämde men vek av lite på måfå när det kom gubbar på rad uppifrån höger. Däribland Ingemar. Dom såg säkra ut så jag följde efter. Mycket riktigt. (Det var bana 3-gubbar som kom från K4.) Fick vänta i kön när vi skulle krypa under en trädstam.
Efter stämpling vände jag på klacken och började klättringen mot fyran. Såg en grön vägg framför mig, började följa den, men ingen stig, så då var det väl beståndsgränsen då. Korsade den och då kom jag till stigen. Jo, det var väl litet tätare skog på norra sidan...
Kom ifatt en kille klädd i helsvart som jag följde mot hörnet av nästa grönområde. Korsade en blöt svacka och sedan svängde jag upp på en åsrygg. Min kompis fortsatte rakt fram. Too bad for him, jag kom över en höjd precis som jag skulle. Nu var det bara att fortsätta över beståndsgränsen och upp till kontrollen. Men det lutade uppför och uppför och jag kom aldrig till nån sten med gropar.
Klassiskt parallellfel. Hade aldrig korsat kartans surdrag. Glad att jag upptäckte det så snabbt. Det blev bara 1,5 min bom. Men nog kändes det extra jobbigt nu att ha klättringen till femman framför sig. Min kompis i svart försvann in i skogen när jag kom fram till hygget.
När jag rundat högsta toppen och det blev springbart fanns nästan inget spring i benen kvar. Men jag stämplade samtidigt med mannen i svart.
Resten gick bra. Sträckan till K 7 var härlig. Utför! Och bara att följa höjdryggen till kontrollen.
Från K8 fick jag sällskap med Folke Björkman.
Skogen var fin, lite stenig på enstaka ställen. Naturskön målplats.
Ovanligt karttecken på hygget mellan 6 och 7. Grönt i vita prickarna på hyggestecknet. Det borde varit bara grönt. (Det syns inte på den skannade kartan, men på hygget alldeles öster om målet är det samma sak och där kan man ana det gröna i vitprickarna).
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2015-09-29)