Fol-skubbet (2015-09-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tråkärrsslätt, Lindome
Arrangör: Frölunda OL
Distans: 4,6 km, sprang 5.629 m
Sträcka: 5.63 km
Tid: 54:43
Göteborgsresa för att fira döttrar. Då passar man ju på att testa en Maths Carlsson-karta. Uppman hade knådat vad/hälsena så den kändes hyfsad.
Redan den kilometerlånga promenaden från parkeringen visade vad som väntade. Vi kom nämligen till målet via stigen från väster, alldeles söder om kraftledningen. Rejäla backar.
Vid TC träffade jag Hasse Åberg, även han har dotter i Göteborg!
Efter loppet tvivlade vi båda på att vi blivit orienterare om vi bott där. Det var tungsprunget, man fick kliva över stenar och block, runda branter, krypa uppför backar, här och där runda ett snår. Och mossarna var dyngblöta. Men vädret var fint.
En rejäl bana, inget för en som nästan bara springer medeldistans, men kul som omväxling nån gång.
S-1: Borde svängt ner igen direkt från startpunkten, men jag visste ju inte att det inte gick att springa på höjderna. Till slut nådde jag kraftledningen, klafsade genom myren, rundade branthörnet och gick upp till kontrollen.
1-2: Inga problem.
2-3: Stora problem. Hur skulle man lösa långsträckan när man är ovillig att klättra? Nedanför branterna i kartkanten såg det styggt ut och mycket myrklafs. Det fick bli stigen till vänster. Höll höjd i början. Där var det fint! Stigen kom, men jag fick alldeles för tidigt för mig att den svängde vänster, såg jag hoppade ner i blötan i onödan. GICK igenom myren. Sedan gick det bra att hitta fram till stigen. Kontrollen gick också bra efter en rundning in till skärmen.
3-4: Ett rätt givet stråk gick bra att genomföra. Men oj vad segt det gick. Kollade klockan ut från trean. Lagom dags att gå i mål i en normal tävling.
Höll på att hamna på fel sida om branten vid kontrolltagningen, men vände upp. Skärmen satt väldigt långt ner i sänkan, direkt bakom hörnet. Uppifrån kom Carl-Henry Andersson och hojtade "sitter den där nere?" Han hade nog synpunkter på den skärmplaceringen.
Han hade startat bara fyra minuter efter mig så jag blev förvånad att se honom.
4-5: Tog med C-H på en bomtur, men han redde upp det åt mig.
5-6: Tänkte han skulle få vara ifred så jag drog mig åt vänster. Stråket var lättorienterat och i backen upp till kontrollen såg jag faktiskt C-H framför igen. Då springer han inte så rasade fort och tillhör ändå svensktoppen i H 65. Mötte honom när han tagit den.
Resten gick bra.
C-H var nära segern. Och jag hade faktiskt 75 procent av gubbarna efter mig. Däribland Hasse Å som ledde i början men sen körde fast och kom snett.
Hälsenan kändes OK efteråt. Men efter åtminstone tre häftiga vurpor i skogen fanns det skrubbsår på både knä och armbåge...
Visa kommentarer (0)
 
Fol-skubbet (2015-09-26)