Veteran-SM (2015-09-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ramnäs
Arrangör: Hallstahammars OK/Surahammars SOK
Distans: 3,2 km, sprang 3.432 m
Sträcka: 3.43 km
Tid: 31:36
Hundra gubbar i klassen och jag blev 15:e. Måste vara helnöjd med tanke på kroppskonstitutionen. Inte sprungit ett steg på tre veckor. Men den ömmande hälsenan hade inte blivit ett dugg bättre av att vilas, så jag tog en chans och åkte ner med Bengt. Han var hygglig och efteranmälde sig. Han startade först i klassen som hade ett startdjup på tre timmar och 20 minuter...
S-1: Beståndskanten, upp på högsta, ner i sänkan, till vänster om mötande åsen, där satt den! Hit var jag snabbast. Kul.
1-2: Hade kompassen inställd på syd sedan starten, fick användning för den nu. Kom på åsen, bara ta högersidan in. (Låg trea).
2-3: Hade redan bestämt mig för strecket när jag såg stigvägvalet. Passerade gula åsen, kom så jag tjänade på att ta på högra sidan om opasserbara sanken. Väldigt fint in till kontrollen. (Låg fyra).
3-4: Bara kompass. Hade fått för mig att kontrollen skulle ligga i sluttningen så jag låg lite långt ner och fick svänga upp på slutet. (Låg femma).
4-5: Redan nu började jag tröttna och fick gå i sumpen. Skulle just ta kontrollen när jag ville säkra och kolla åt vänster efter den västra höjden med sten. Såg ingenting däråt, bestämde att jag var på väg upp på fel och svängde åt höger. Men när jag var på väg upp på höjden såg jag ingen sten och kollade bakåt, såg skärmen vid stenen som jag varit på väg mot. (Tappade 1.15 på denna sträcka och låg nu 13:e).
5-6: I mossen ut från kontrollen började hälsenan göra rejält ont. Resten blev en pina. Kollade av stenen och "passet" halvvägs. Låg rätt hela tiden, men det gick väldigt sakta nu och jag tappade ytterligare en placering.
6-7: Kortsträcka. Läste av grop, sänka, stig, punkthöjder. Trött. Stämplade med Tjalvegubbe som startat sex minuter före.
7-8: Rakt på, med koll av hyggeshörn. Inga problem. (Låg 15:e).
8-9: Följde vänstra sänkan uppåt. Såg branten till vänster, svängde lite höger och fick mossen, sen rakt ner i kontrollen. (Låg 16:e).
9-10: Bara att mala på ovanför höjdkanten och läsa av det som kom. Harry Hietanen kom med fart. Såg stora stenen till vänster, allt väl. Stod på näsan när jag snavade över en slana. Tjalvegubben var med och beklagade! Såg avlånga höjdpartiet med gult i slutet. Men oj, vad långt det var. När höjden tog slut såg jag fortfarande ingen sankmark. Lite osäkerhet, men fortsatte och där satt den. (15:e igen).
10-11: Ut mot det gula. Hade inte uppfattat att det var en sänka, men OK. Höll höger och kom rakt ner till kontrollen. Och så kämpa in. Tjalvegubben en minut efter.
Fram till tredje höll jag den fart jag vill ha. Sen var det bara att försöka undvika bommar.
Dölj kommentarer (2)
Kerstin: Kul läsning. Hoppas senan håller.
Palle: Grattis till segern till 1:a. Sedan som vanligt ett Elfströms-säkert lopp. Det är ju inte mycket att göra åt elitgubbarna i klassen.
Lägg till kommentar
Spara
 
Veteran-SM (2015-09-19)