Gävleloppet (2015-08-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Mårtsbo
Arrangör: Gävle OK, banläggare Göran Hedman
Distans: 3,3 km
Sträcka: 3.74 km
Tid: 33:58
Helt oväntat fick jag känningar i vänster hälsena på väg till start. Något jag inte haft på flera år. Efteråt kändes det inte alls bra. Oroande.
Det var det tråkiga. Annars var det en fin dag i det varma solskenet. Visserligen var det jobbigt för oss pensionärer att vingla fram i terrängen som hade lite ojämn botten och den skymdes dessutom av högt blåbärsris och ormbunkar. Men banan var bra och kartan likaså. Svårigheterna kom direkt på de fyra första kontrollerna. Tvekade när jag kom upp på gula höjdslutet vid K1. Inga riktiga berghällar och nere i svackan syntes ingen skärm. Nån sten såg jag inte till höger heller. Men måste ju vara rätt och till slut drog jag iväg till svackan och där fanns skärmen, ganska gömd.
Något osäker på stigkorsningarna mot K2, men det visade sig att jag var rätt. Vid tredje trodde jag att vita skogen skulle vara tydligare och var på väg in i det gröna till höger, men vände och gropen låg i princip ute på det öppna.
Inget bra flyt så jag blev förvånad när Hasse Åberg kom vid K4, han hade startat två minuter före. På väg till K7 försvann han ur sikte. Höll ett annat tempo.
Lufsade på i min fart. Spikade kontrollerna, även om K9 inte låg på flacken som jag trodde. Upp mot K10 var jag rejält trött.
Skulle ta stigen efter tian, men kom aldrig ut på den. Resten gick bra, men farten var låg. Blev ändå trea, 43 sek efter vinnande Sundqvist.
Visa kommentarer (0)
 
Gävleloppet (2015-08-22)