Dala Veteran OL (2015-06-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klubbstugan Källan
Arrangör: Leksands OK
Distans: 4,1 km, sprang 4.964 m
Sträcka: 4.96 km
Tid: 39:20
En vacker sommardag följde Bengt och Ingemar med till Leksand för en dust i fina, stigrika och kuperade marker intill ortens södra kant.
Start-K1: Det fanns ett högervägval, men det såg jag inte. Elljusspåret var dock ganska flackt. Bengt snabbare.
1-3: Inga problem. Men vad högt det var upp till trean! Här märkte man av 5-meterskurvningen.
3-4: Fanns högervägvalet? Tre extra höjdkurvor. Rakt på gick fint. Trodde jag skulle behöva runda gula gropen med stigen strax före fyran, men den var absolut inte två kurvor djup. Bengt bommade, så jag övertog ledningen.
5-6: Bara att svänga in på norrsluttningen av höjden. Men ingen grop! Försökte få syn på gropen men kom till slut fram mot stigen. Vände tillbaka och då syntes den, längre ner, på långt håll. Inte överens med den grova kurvbilden här. 1,5 min bom.
6-7: Högervägvalet har stig nästan hela vägen, men eftersom det inte såg så backigt ut på det kortare vänstervägvalet tog jag det. Efter två stigar in i en beståndsruta där vegetationsredovisningen inte reviderats på flera år. Det var väldigt grönt. Nere i dalen vek jag vänster ut till skarpa stigkröken, men det var tät ungskog så det tog en stund.
Efter väglöpningen slog tröttheten till, GICK på stigen upp mot kontrollhöjden. Och missade kontrollen minst en halvminut då sänkan fortsatte, visserligen flackare, uppåt vänster.
8-9: Inga problem. Vid nian dök Bengt upp. Trodde han startat efter, men det hade han inte.
10-mål: Bara att försöka överleva. Tappade 51 sek på Bengt...
Trots två bommade minuter räckte det för vinst.
Höger knä värker efteråt.
Visa kommentarer (0)
 
Dala Veteran OL (2015-06-09)